De Revelion, crevetele bate porcul
De Revelion, românii dau sarmalele şi cârnaţii pe fructe de mare şi raţă cu sos de zmeură. Bucătarii restaurantelor au pregătit feluri de mâncare din care porcul este dat dispărut. Nota de plată, în schimb, e groasă ca o ceafă împănată
De Redactia Observator la 30.12.2014, 20:09- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
De Revelion, românii dau sarmalele şi cârnaţii pe fructe de mare şi raţă cu sos de zmeură. Bucătarii restaurantelor au pregătit feluri de mâncare din care porcul este dat dispărut. Nota de plată, în schimb, e groasă ca o ceafă împănată
O masă de Revelion porneşte de la 300 de lei de persoană.
În 7 minute muşchiul de vită angus şi crevetele gigant au prins suficientă culoare în cuptorul cu lemne. Felul principal pentru masa de Revelion poate fi acum pus în farfurie. Carnea de vită şi crevetele nu stau întâmplător pe aceeaşi farfurie. Este tema din acest an a chefului bucătar. Iar felul principal este precedat de un apertiv pe măsură. Tartar de vită şi somon. După tăierea cărnii în fâşii subţiri, urmeză mirodeniile.
Un astfel de meniu de Revelion costă 400 de lei. Şi, în ciuda preţului piperat, nu mai există locuri libere în restaurant. Există oferte şi pentru cei care preferă un meniu mai puţin extravagant dar totuşi deosebit.
Pandişpanul este tras la tigaie până se întăreşte. Se pun apoi pulpele de raţă preparate după o reţetă proprie a bucătarului.
Iar lângă felul principal merge şi dulceaţa din fructe de pădure. Preţul unui loc la masa de Revelion este de 300 de lei. Indiferent ce variantă alegeţi, veţi avea parte de o Noapte de revelion de neuitat. Cel puţin din punct de vedere culinar.