Festival turcesc pe Şoseaua Kiseleff. Vizitatorii au fost atraşi de standurile cu kebap, baclavale şi cafea fiartă pe nisip
În capitala plină de şaormerii şi măcelării turceşti, bucureştenii au mai avut parte de o ispită. Un festival gastronomic anatolian pe Şoseaua Kiseleff, închisă circulaţiei in weekend. Pe ritmuri orientale, vizitatorii s-au delectat cu tot felul de bunătăţi fără să se simtă vinovaţi. Au făcut plimbări dese între standurile cu kebap, baclavale şi cafea fiartă pe nisip.
De Redactia Observator la 10.08.2024, 20:18Atraşi de fumul grătarelor şi mireasma cărnurilor condimentate, gurmanzii au făcut ture între standuri până s-au hotărât...să încerce câte puţin din toate tipurile de kebap. Mulţi au descoperit uimiţi că există şi un fel de pizza turcească.
Festinul urban s-a încheiat cum nu se poate mai dulce...baclavaua, cataiful şi înghețata turcească au fost vedetele zilei.
"Foarte interesant, produse autentice de la Istanbul și chiar înghețată o fac diferită față de noi, alte rețete", spune un turist.
Plimbăreţii şi-au potolit setea cu limonadă, iar cafeaua fiartă pe nisip i-a îndemnat să stea la taclale. Turcii le-au mai vândut între timp din secretele şi istoria lor...
Minoritatea turcă numără peste 33.000 de suflete la noi în ţară şi nu ne-a dat numai şaorma. Aproape 3.000 de cuvinte au fost împrumutate din limba turcă.
"Cafeaua turcească e puțin mai tare decât cafeaua normală pentru că e macinată mult mai fin. Să stea la discuție, nu contează foarte mult cafeaua, cât contează discuția", a explicat un voluntar.
Festivalul turcesc este deschis publicului şi mâine, de la 10 dimineaţa la 10 seara.