Într-un sat din Alba, locurile de muncă s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie!
O ciupercărie a înflorit comunitatea din satul Găbud. Afacerea, care produce 12 tone de ciuperci pe lună, hrăneşte mii de turişti din două judeţe. Ciulamaua sau ciorba de ciuperci sunt delicatesele tradiţionale cele mai râvnite.
De Redactia Observator la 26.01.2017, 20:52- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
O ciupercărie a înflorit comunitatea din satul Găbud. Afacerea, care produce 12 tone de ciuperci pe lună, hrăneşte mii de turişti din două judeţe. Ciulamaua sau ciorba de ciuperci sunt delicatesele tradiţionale cele mai râvnite.
Cu multă migală, culegătorii împart ciupercile după calitate şi mărime. Experienţa nu a apărut peste noapte, ci după sute de mii de ciuperci culese.
La Găbud, în Alba, sunt trei astfel de sere. Într-o lună, sunt produse 12 mii de kilograme de ciuperci. Prea mult pentru o mână de angajaţi. Aşa că cei care au făcut ciupercăria au trecut la angajări. Mai întâi au adunat toţi oamenii din sat.
Localnicii nu au fost de-ajuns, aşa că angajatorii au apelat la ajutor din toată ţara.
Ciupercăria şi o mică fabrică de săpun au trezit economia în Noşlac, în ultimii ani.
Afacerea cu sere oferă şi locuri de muncă sezoniere. Iar tonele de ciuperci ajung în bucătăriile din Alba şi Cluj. Tocăniţa şi ciorba de ciuperci nu lipsesc din meniurile restaurantelor din zonă. Şi sunt aproape în fiecare zi pe masă, la mănăstirea din comună.
Ciupercile din Găbud au devenit faimoase în tot judeţul. Proprietarii spun că deja fac faţă cu greu comenzilor, aşa că intenţionează să deschidă o nouă hală de producţie.