150 de copii au descoperit cultura bizantină prin cursurile de Istoria Artei, la Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
Cei peste 150 de copiii care participă la Cursul de Istoria artei, susținut de artistul plastic Daniela Mihai, la Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, au făcut o călătorie virtuală.
De Redactia Observator la 13.11.2020, 08:42- 150 de copii au urmat cursuri de Istoria Artei la Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
- Cursanții au făcut o călătorie virtuală și au descoperit arhitectura și pictura Imperiului Bizantin.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Au descoperit, astfel, architectura și pictura Imperiului Bizantin. Pornind de la această temă, copiii au putut vedea și studia imagini și filmulețe cu personalități, picturi și construcții care au marcat patrimoniul artistic al umanității.
Cursul a avut o parte teoretică, dar și o serie de prezentări interactive, adaptate vârstei lor. Copiii au putut afla informații importante și curiozitati inedite despre arhitectura și pictura bizantină.
Daniela Mihai, profesor coordonator Școala Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: "În ceea ce privește stilul bizantin am ales două monumente reprezentative, biserica Sfânta Sofia și biserica San Vitale din Ravenna".
Lecția a fost construită dintr-o serie de imagini, explicate în detaliu, alături de toate noțiunile specifice curentului studiat. Copiii au putut exersa comentariul pe imagini, exercițiu ce le dezvoltă capacitatea de receptare a mesajului vizual-artistic.
Daniela Mihai: "Partea de teorie am încercat să o susțin vizual prin cât mai multe imagini. Tot ceea ce discutăm este însoțit de imagini".
Maria locuiește de 4 ani în Germania și este pasionată de artă. Ea este fericită că a putut să participe la acest curs, deoarece își îmbogățește cultura artistică și, în plus, o face să se simtă mai aproape de România, țara în care s-a născut.
Bunda Maria: "M-am înscris la acest curs ca să pot afla mai multe despre istoria artei. Am făcut un tur virtual prin Biserica Sfânta Sofia în Istanbul".
David și Casiana participă și ei la Cursul de Istoria Artei. Lui David îi place că are șansa să descopere artiști și opere de artă celebre, pe care speră ca într-o zi să le poată vizita. Iar Casiana este la un liceu de artă și vrea să învețe cât mai multe despre acest domeniu.
Pusdrea David: "M-am înscris la acest curs deoarece îmi place foarte mult să călătoresc, să aflu cât mai multe lucruri despre locurile pe care le vizitez".
Biteș Casiana: "Foarte interesant, este captivant, învăț foarte multe lucruri noi despre artă".
La finalul cursului copiii vor fi capabili să recunoască diferite stiluri, artiști și opere celebre din istoria artei și se vor familiariza cu tehnicile utilizate de marii artiști. Cursul face parte din programa Școlii Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.