La ce preţuri se vinde carnea de miel în pieţele şi supermarketurile din ţară
Trei zile până la Paşte şi pieţele şi supermarketurile sunt pline de carne de miel. În cele mai multe oraşe din ţară, preţurile sunt la fel sau chiar mai mici ca anul trecut.
De Redactia Observator la 16.04.2014, 20:26- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În supermarket-urile din Cluj pulpa de miel se vinde cu peste 50 de lei kilogramul. În piaţă este însă mult mai ieftin. Mielul viu costă 10 lei kilogramul, iar carcasa în jur de 25 de lei kilogramul.
E un preţ mediu dacă ne uităm şi în celelalte oraşe ale ţării. Doar bistriţenii plătesc ceva mai puţin, adică 20 de lei kilogramul, în vreme ce românii din Braşov trebuie să scoată din buzunar chiar şi 28 de lei pentru un kilogram de carne de miel.
Atenţie, vorbim despre preţuri la care vând comercianţii din pieţe. În hypermarket mielul este mult mai scump. Lista preţurilor în funcţie de zonă este următoarea:
Bucureşti: 21-25 lei/kg
Cluj: 25 lei/kg
Iaşi: 20-25 lei/kg
Timişoara: 23-25 lei/kg
Constanţa: 23 lei/kg
Braşov: 23-28 lei/kg
Bistriţa: 20 lei/kg