Marile companii, acuzate că vând produse de o calitate mult mai slabă în ţările din estul Europei, printre care şi România
Dacă ciocolata din magazinele noastre are aceeaşi reţetă, acelaşi brand şi aceeaşi etichetă, asta nu înseamnă că are şi acelaşi gust. Marii producători adaptează ingredientele după buzunarul cumpărătorului. -Dacă mă duc până la Bruxelles, Viena sau Roma, îmi cumpăr un produs pe care îl ştiu ca şi ambalaj, ca brand, şi vin în România şi văd că are alt gust, altă calitate, trebuie o calitate mai mare ca să spăl aceeaşi cantitate de rufe. O întreagă listă cu produse de o calitate îndoielnică au analizat cei de la Organizaţia de Protecţie a Consumatorului. Sunt vizate majoritatea produselor pe care le găsim la raft. De la detergenţi, semipreparate şi preparate din carne, până la dulciuri şi lactate. -Dacă nu vor să dispară, atunci produsul respectiv ar trebui să aibă un alt tip de ambalaj şi un alt tip de denumire, ca cetăţeanul să poată face o diferenţiere. Autorităţile din Cehia şi Ungaria au tras un semnal de alarmă Comisiei Europeane, după ce au testat produsele comercializate în ţara lor şi acelaşi sortiment din ţările vestice. Rezultatele arată că marile companii trimit produse de o calitate inferioara pe piata din estul Europei. -Sucul are alt gust în vest decât la noi în ţară. Este mult mai dulce. Oricine s-a plimbat puţin şi e aerisit, observă diferenţe de gust. -Şampoanele le cumpăr tot din afară. Îmi fac comandă online. -Autorităţile ar trebui să aloce un buget să facem şi noi aceste controale. Conform regulamentului UE, toate ţările europene au aceleaşi legi şi proceduri. Dacă nu folosesc aceleaşi reţete, le dau dreptate cehilor şi ungurilor. În România însă, nu există nici măcar laboratoare care să verifice dacă ceea ce este pe etichetă se află şi în compoziţia produsului respectiv. Despre o comparaţie cu ce se întâmplă în vest, nici nu poate fi vorba.
De Redactia Observator la 22.02.2017, 21:11Estul primeşte. restul. Tot mai multe voci acuză marile companii că vând produse de o calitate mult mai slabă în ţările din estul Europei, printre care şi România. Alimentele, detergenţii şi băuturile au aceleaşi preţuri, dar alte. reţete faţă de occident.
Dacă ciocolata din magazinele noastre are aceeaşi reţetă, acelaşi brand şi aceeaşi etichetă, asta nu înseamnă că are şi acelaşi gust. Marii producători adaptează ingredientele după buzunarul cumpărătorului.
-Dacă mă duc până la Bruxelles, Viena sau Roma, îmi cumpăr un produs pe care îl ştiu ca şi ambalaj, ca brand, şi vin în România şi văd că are alt gust, altă calitate, trebuie o calitate mai mare ca să spăl aceeaşi cantitate de rufe.
O întreagă listă cu produse de o calitate îndoielnică au analizat cei de la Organizaţia de Protecţie a Consumatorului. Sunt vizate majoritatea produselor pe care le găsim la raft. De la detergenţi, semipreparate şi preparate din carne, până la dulciuri şi lactate.
-Dacă nu vor să dispară, atunci produsul respectiv ar trebui să aibă un alt tip de ambalaj şi un alt tip de denumire, ca cetăţeanul să poată face o diferenţiere.
Autorităţile din Cehia şi Ungaria au tras un semnal de alarmă Comisiei Europeane, după ce au testat produsele comercializate în ţara lor şi acelaşi sortiment din ţările vestice. Rezultatele arată că marile companii trimit produse de o calitate inferioara pe piata din estul Europei.
-Sucul are alt gust în vest decât la noi în ţară. Este mult mai dulce. Oricine s-a plimbat puţin şi e aerisit, observă diferenţe de gust.
-Şampoanele le cumpăr tot din afară. Îmi fac comandă online.
-Autorităţile ar trebui să aloce un buget să facem şi noi aceste controale. Conform regulamentului UE, toate ţările europene au aceleaşi legi şi proceduri. Dacă nu folosesc aceleaşi reţete, le dau dreptate cehilor şi ungurilor.
În România însă, nu există nici măcar laboratoare care să verifice dacă ceea ce este pe etichetă se află şi în compoziţia produsului respectiv. Despre o comparaţie cu ce se întâmplă în vest, nici nu poate fi vorba.