Antena Meniu Search
x

Partenerii româncelor care practică prostituţia legal în afara graniţelor, acuzaţi de proxenetism

Şi-au vândut trupul legal, pe bani, dar n-au ştiut că îşi vor băga iubiţii sau chiar soţii după gratii. Este povestea incredibilă a unor cupluri care au ajuns din aşternuturi direct în faţa procurorilor. Un fenomen pe care îl recunosc acum şi avocaţii.

Vezi și

Şi-au vândut trupul legal, pe bani, dar n-au ştiut că îşi vor băga iubiţii sau chiar soţii după gratii. Este povestea incredibilă a unor cupluri care au ajuns din aşternuturi direct în faţa procurorilor. Un fenomen pe care îl recunosc acum şi avocaţii.

-Nu poţi să ai o relaţie cu un bărbat, că el este proxenet.

-Am crezut că visez. Pur şi simplu nu am realizat.

-Nu ar trebui să ai nicio relaţie, să practici prostituţia şi să nu ai prieteni.

Pe acelaşi subiect

-O asemenea femeie poate să bage cel puţin zece iubiţi la puşcărie, toţi ar fi proxeneţii ei.

Pentru Larisa şi Felix, aşa cum îi vom numi din motive lesne de înţeles, fotografiile de cuplu din telefon s-au transformat peste noapte în probe la dosar. Îmbrăţişările şi săruturile într-un secret, iar planurile de căsătorie au fost date peste cap. Cu doar căteva luni înainte să aducă pe lume primul lor copil, mascaţii i-au săltat din aşternuturi. În calea fericirii stau acum acuzaţiile de proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat. Ea a ales să practice prostituţia legal la Londra, iar el, pentru că i-a devenit iubit, a plătit cu patru luni de arest preventiv.

-Am cunoscut-o la agenţia la care lucra şi tot aşa, şi tot la fel, au zis că sunt şi proxenet acolo.

Procurorilor le-au dat de bănuit sumele de bani trimise în conturile altor persoane de Larisa. În unele luni, chiar şi 2.000 de lire. Săltat a fost însă doar iubitul ei. 

-Eu în Anglia am practicat prostituţia şi la agenţie, da? La agenţie plăteam 50/50. De ce nu au intrat şi ei ca şi proxeneţii mei, că până la urmă ei chiar au luat bani de la mine.

La mijloc ar fi chiar o interpretare a infracţiunii de obţinere a unor foloase necuvenite. 

-Această infracţiune nu poate fi reţinută atâta timp cât este legală acea activitate în acea ţară persoană care practică prostituţia în acea ţară poate dispune în mod liber de veniturile pe care le reţine.

În aceeaşi situaţie sunt acum şi Brigita şi Mario. 

-Dacă vreau să practic în continuare prostituţia şi vreau să îi trimit bani tatălui copilului, asta înseamnă că este proxenet?

Întrebare la care procurorii nu i-au oferit un răspuns, deşi le-a explicat că bani a trimis şi altor membri ai familiei. 

-Dacă luăm tot istoricul tranzacţiilor la banii trimişi, nu sunt singura persoană care o are la bani trimişi, decât că eu sunt singura persoană care am fost acuzat de proxenetism.

Procurorii pun totul pe seama diversificării metodei LOVERBOY. Proxenetul nu mai obligă forţat victima să practice prostituţia, ci o convinge cu vorba buna şi nu în puţine cazuri cei doi sfârşesc prin a avea relaţii de concubinaj sau chiar de căsnicie.

Într-un caz similar, Curtea de Apel Constanţa constată în 2014 faptul că: "La dosarul cauzei nu există dovezi că martora ar fi practicat prostituția pe teritoriul statului român și nici că ar fi fost îndemnată de inculpat să o practice în Germania." Motiv pentru care l-a achitat pe soţul acuzat de proxenetism. Numărul dosarelor a crescut după ce în România nu a mai fost obligatorie plângerea prealabilă a victimelor pentru deschiderea cercetărilor. 

-Avem aici o neînţelegere a textului de lege. Atâta timp cât este legal, o compară cu altă profesie, cum ar fi cameristă sau chelneriţă într-un restaurant.

Potrivit statisticilor, sunt sute de mii de persoane care practică prostituţia legal în Germania, Olanda, Franţa sau Italia. Iar partenerii care utilizează veniturile din activităţile lor legale de servicii sexuale nu sunt cercetaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Partenerii româncelor care practică prostituţia legal în afara graniţelor, acuzaţi de proxenetism