Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele
Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în casă, uneori fără o parte din familie, suntem tentaţi să renunţăm la această delicatesă.
De Redactia Observator la 16.04.2020, 14:45Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în casă, uneori fără o parte din familie, suntem tentaţi să renunţăm la această delicatesă.
Restaurantele vin însă cu o propunere pentru cei care nu vor să-şi pună pofta în cui, dar nici nu vor să alerge la cumpărături. Friptura gata pregătită pe care trebuie doar să o puneţi la cuptor.
Pentru o friptură aromată, usturoiul este esenţial. Iar peste el se adauga rozmarin.
Condimente o să punem piper negru boabe întregi , 4-5 foi de dafin, un băţ de scorţişoară, nucşoară, o linguriță de curcuma și un mix de condimente din Siria care are coji de lămâi, cardamom întreg, scorţişoară, foi de dafin, coriandru și un alt mix de 7 piperuri. Puțin boia afumat, sare, puțin oțet , ulei de măsline.
Iar reţeta mai spune să adăugăm puţină zeama de lămâie pentru frăgezime și pasta de tomate, pentru culoare. Condimentele se amestecă foarte bine, apoi compoziţia se toarnă peste carnea de miel.
Carnea trebuie să stea la marinat cel puțin o noapte. Înainte să intre la cuptor, alături de ea se pun legume din belşug.
Reporter: Cât trebuie sa stea la cuptor?
Odai Shhab, chef şi antreprenor: Îl ținem la cuptor timp de 2 ore și jumătate la 160 de grade, acoperit desigur, pe urmă scoatem din folie și lăsam 20 de minute la 180 de grade. Totul depinde și cum vreți sa îl mâncați dacă vreți mai fraged, mai crispy, mai rumenit, după gust, dar timpul de facere este cam 3 ore. "Ready to cook" este un concept inspirat din afara României , în creştere în toate trendurile din horeca
Pentru cei care nu au timp să prepare totul sau nu pot să iasă din casă de nenumărate ori pentru toate ingredientele, bucătarii pregătesc reţetele în restaurantele lor.
Preparatul negătit vine la noi acasă cu ajutorul unui curier şi nu ne rămâne decât să introducem tava în cuptor. Primim de la chefi şi instrucţiunile de gătire, aşa că nu prea avem cum să dăm greş.
Evident, rezultatul nu poate fi decât unul.apetisant. Şi în acest fel, masa de acasă se transformă uşor într-o "ieşire" la restaurant.