Paşte 2023. Zeci de gospodine s-au întrecut în reţete inedite la Festivalul Produselor Tradiţionale de Post din Adâncata
A fost spectacol culinar la Festivalul Produselor Tradiţionale de Post. Zeci de gospodine au lăsat carnea, laptele şi ouăle şi s-au întrecut în produse de post, care mai de care mai delicioase. De la sarmale sau salată din ciuperci, până la prăjituri şi torturi din produse de post, toate au fost vedetele festivalului tradiţional din localitatea Adâncata.
De Redactia Observator la 03.04.2023, 08:42În curtea Bisericii de Lemn din Adâncata, cele mai pricepute gospodine din comună au scos din cămară vasele moştenite de la bunici şi străbunici şi le-au umplut cu preparate de post.
Mitu Pascal - preot paroh: Ideea a fost ca o legătură pe care să o formăm cu credincioşi în timpul postului ci de a da şi postului o dimensiune ca o bucurie.
Viorel Cucu - primar Adâncata: Un eveniment deosebit. Un eveniment care ne marchează postul paştelui, iar gospodinele au prezentat tot ce au avut mai bun. Asta începând tot ceea ce creşte în pământul românesc.
Astfel, anul acesta, la cea de-a noua ediţie, 27 de gospodine îmbrăcate în straie populare şi-au prezentat cele 40 de bucate, măiestrite cu pricepere.
- Viorel a renunţat la profesia de economist şi a început o afacere de suflet. Nu a regretat nicio clipă. "Face...
- Târgurile cu produse tradiționale din Cluj şi Miercurea Ciuc, o încântare pentru localnici. Producătorii au...
- Paşte 2023. Secretul gospodinelor pentru a obţine cei mai pufoşi şi gustoşi cozonaci
Localnic: Am venit cu o noutate pentru Adâncata, fasole cu legume şi cu prune uscate.
Localnic: Am adus chiftele din bureţi, şniţele din soia şi salate de vinete în roșii umplute.
Localnic: Cu sarmale făcute din opintici. Am venit cu chiftelute de opintici, chiftele de fasole.
Localnic: Cu gelatină vegetală sunt făcute şi cu cuperci şi urechi din lemn. Care se găsesc în comerţ.
La final, toate gospodinele au primit diplome şi premii, iar participanții au putut degusta bucatele de post.