Pelerinaj cu scandal la Mănăstirea Cernica. Români din toată țara au fost întorși din drum de jandarmi pentru că localitatea este în carantină
Sute de oameni din toată ţara, veniţi în pelerinaj la Mănăstirea Cernica, au fost întorşi din drum. La intrarea în localitatea carantinată s-au format cozi uriaşe. Cei care au reuşit să ajungă totuşi în apropierea mănăstirii s-au lovit de jandarmi şi, în loc de rugi pioase, s-a ajuns la scandal.
De Lorena Rădulescu la 11.04.2021, 19:35- Comuna Cernica este în carantină din 1 aprilie când rata de infectare ajunsese la 7,88 la mia de locuitori.
Enoriașă: ”Eu nu vreau! Dacă mă omorâţi eu merg aici şi mă lupt cu dumneavoastră. Vreţi să mă omorâţi?”
Jandarm: ”În cazul acesta vă aplic o amendă”
Enoriașă: ”Domnule, noi am venit să ne rugăm”
Jandarm: ”Şi eu am venit să îmi fac meseria”.
Pelerinii s-au luat la ceartă cu jandarmii
E zi de hram şi mare sărbătoare la Mănăstirea Cernica. Doar că, în loc de reculegere pioasă, a fost scandal în toată legea. Enoriaşii care nu sunt din localitate au aflat cu stupoare că nu au voie să se închine la moaştele Sfântului Calinic.
Enoriașă: ”Avocatul Poporului a zis că e liber să intre toată lumea. Acum a spus la 12. Şi ieri s-a putut şi se poate şi astăzi. Au intrat bucureşteni. Asta ştiu sigur”.
Enoriașă: ”Cum e posibil aşa ceva? Nu e posibil. Va face Sfântul Calinic o minune astăzi de o să se zguduie toţi. O să vadă ei azi”.
Pelerinii sunt revoltaţi şi spun că au fost credincioşi care, deşi nu sunt din Cernica, au intrat fără probleme în Mănăstire.
La slujba de la Mănăstirea Cernica au putut participa doar localnicii
Carantinarea unei localităţi înseamnă că pelerinajele sunt interzise. La slujbe pot participa doar localnicii. Astfel că sutele de enoriaşi, veniţi la mănăstire pentru a-l prăznui pe Calinic de la Cernica, primul sfânt canonizat în Biserica Ortodoxă Română, nu au putut trece de filtrele jandarmilor de la intrarea în localitate.
Lorena Rădulescu, reporter Observator: ”Coada care s-a format pe ambele sensuri de mers se întinde pe mai bine de doi kilometri. Aglomeraţia s-a format din această dimineaţă de la ora 8. Este acum miezul zilei şi oamenii continuă să vină. Sunt lăsaţi să intre doar cei care tranzitează zona sau care locuiesc aici. Ceilalţi, care nu au un motiv bine întemeiat, sunt întorşi din drum.
Șoferiță: ”Nu mă aşteptam să îmi interzică să mă duc să mă rog la Sfântul Calinic care este al nostru de când m-am născut în Bucureşti”.
Comuna Cernica este în carantină din 1 aprilie când rata de infectare ajunsese la 7,88 la mia de locuitori.