Persoanele care au un partener mulţumit trăiesc mai mult şi sunt ferite de boli
O relaţie fericită duce la o viaţă lungă şi împlinită. Un lucru pe care îl intuiau multe cupluri a fost confirmat de un studiu-mamut, realizat pe parcursul a opt ani. Concluzia: persoanele care au un partener mulţumit trăiesc mai mult şi sunt ferite de boli.
De Redactia Observator la 29.04.2019, 18:36O relaţie fericită duce la o viaţă lungă şi împlinită. Un lucru pe care îl intuiau multe cupluri a fost confirmat de un studiu-mamut, realizat pe parcursul a opt ani. Concluzia: persoanele care au un partener mulţumit trăiesc mai mult şi sunt ferite de boli. În schimb, cei care rămân în relaţii toxice riscă să-şi scurteze viaţa.
Soţie fericită, viaţă liniştită, este o deviză spusă deseori în glumă, dar cât se poate de reală.
În viaţa de cuplu, partenerii preiau comportamentele celuilalt
O confirmă un studiu în care patru mii de cupluri au fost atent analizate. Regula se aplică, evident, şi invers. Fericirea sau nefericirea unuia dintre parteneri influenţează puternic sănătatea celuilalt.
Explicaţia e simplă: în cuplu, ajungem să împrumutăm obiceiurile celuilalt. Iar dacă unul dintre parteneri obişnuieşte, de exemplu, să-şi petreacă serile deprimat, mâncând nesănătos în faţa televizorului, şi celălalt va face într-un final acelaşi lucru.
Keren Rosner, psihoterapeut: Prin mimentism celălat fie preia comportamentul, să nu îl supere, să nu iasă din armonia familiei, fie celălalt chiar îi impune să facă ceea ce face el sau ea şi atunci ajung amândoi să aibă fie obiceiul de a nu ieşi din casă, de a sta foarte mult la televizor, de a consuma alcool, de a fuma
Femeile sunt mai puternic influenţabile în viaţa de cuplu
Vestea bună, în acest caz, este că şi umorul este contagios.
Partenerii în vârstă sunt cel mai puternic influenţaţi unul de celălalt, pentru că petrec mult timp împreună şi nu prea au activităţi în afara familiei.
Keren Rosner, psihoterapeut: Este bine ca măcar unul din partneri să fie mai plini de viaţă, mai plini de optimism, de încredere, să aibă activităţi să iasă din casă să aibă planuri pentru că îl va trage si pe celălat şi îl va include în aceste planuri
Studiul mai arată şi că femeile sunt mai puternic influenţabile emoţional decât bărbaţii. Îşi schimbă starea mai repede şi mai des în funcţie de bunăstarea soţilor, în timp ce ei tind să rămână netulburaţi.