Pizza la con, o afacere "coaptă" cu drag
Cea mai bună îngheţată este. pizza. Asta dacă ne luăm după ideea unor tineri din Braşov. Ei au adus pe piaţa din România pizza la con. Practic, nu este nimic foarte diferit de o pizza obişnuită. În afară de faptul că ingredientele sunt amestecate şi puse într-un aluat care ia forma unui con de îngheţată. Preparatul e mai ieftin decât o pizza clasică, rotundă, dar la fel de delicios.
De Redactia Observator la 10.02.2017, 17:01Cea mai bună îngheţată este. pizza. Asta dacă ne luăm după ideea unor tineri din Braşov. Ei au adus pe piaţa din România pizza la con. Practic, nu este nimic foarte diferit de o pizza obişnuită. În afară de faptul că ingredientele sunt amestecate şi puse într-un aluat care ia forma unui con de îngheţată. Preparatul e mai ieftin decât o pizza clasică, rotundă, dar la fel de delicios.
-Luăm conul, băgăm ingredientele, punem sos de roşii.
În con, pe lângă sos, sunt puse boabe de porumb, salam, şuncă, măsline, brânză şi cam tot ce trebuie pentru o pizza clasică Quattro Stagioni.
-Acum ai umplut conul.
-Da, asta e o pizza.
-Ce se întâmplă mai departe?
-O băgăm la cuptor timp de 3 minute, iar după 3 minute este gata.
La "dozatorul" de pizza la con, clienţii se adună, în principal, din curiozitate. Apoi, dacă le place, îşi mai cumpără.
Trei braşoveni au adus pizza... la con, pe piaţa din România. Când s-au decis să facă asta, stăteau de vorbă în maşină şi căutau o idee pentru o afacere de succes. Pe net au văzut ciudatul produs. Au râs atunci câteva minute bune, iar când n-au mai râs...
-Am început un pic să ne documentăm, să vedem cum este pizza asta. Am căutat pe Internet, pe Youtube, pe unde am putut să căutăm despre ea. Am vrut neapărat să deschidem şi noi o pizzerie cu pizza la con.
A durat ceva până când antreprenorii au strâns banii necesari, vreo 15.000 de euro, până au cumpărat ce aveau nevoie şi până când au găsit un spaţiu de închiriat în centrul Braşovului. Dar iată că, de două luni, magazinul lor e deschis.
-Au fost zile şi chiar şi nopţi, nedormite, am stat aici până noaptea târziu, dar sincer, acum că îl văd pe picioare, totul, totul a meritat.
-Îmi doresc pentru noi, pentru business-ul pe care l-am creat, să-l dezoltăm.
-O să vedem în toată ţara pizza la con?
-Cu siguranţă, da!
Ideea tinerilor este importată din Italia. Dar unică în toată România. Preţul unei pizza la con porneşte de la 5 lei şi ajunge până la 7 lei.