Antena LIVE

Curs valutar

Porcul spaniol e noua delicatesă din restaurantele româneşti. Un kilogram de carne ajunge să coste şi cât o vacanţă de lux

Porcul iberic îşi face tot mai mult loc în farfuriile românilor! Chiar dacă este mult mai scumpă, carnea de porc spaniol i-a cucerit pe gurmanzi, care ajung să plătească şi de zeci de ori mai mult pentru o friptură.

De la 22.10.2018, 21:41

Porcul iberic îşi face tot mai mult loc în farfuriile românilor! Chiar dacă este mult mai scumpă, carnea de porc spaniol i-a cucerit pe gurmanzi, care ajung să plătească şi de zeci de ori mai mult pentru o friptură. Animalele sunt crescute cu ghinde şi se relaxează în bătaia soarelui întreaga zi. Nu e de mirare că un kilogram ajunge astfel să coste chiar cât o vacanţă.

Toate, făcute din carne de porc iberic, rasă tot mai apreciată de românii care, în plină criză a pestei, ocolesc porcul românesc. 

Daniel, chef: Vine din zona Spaniei, din peninsula Iberică, din sud-vestul ei. Merg pe un câmp, undeva la 3-4 hectare pe zi, mănâncă doar ghindă şi iarbă.

Porcii spanioli stau liberi cât e ziua de lungă. Sunt sacrificaţi la cel mult 60 de kilograme, iar carnea nu are aproape deloc grăsime. Nu e de mirare că o friptură a ajuns să fie o delicatesă. Aici avem o vrăbioară de porc, guşa secreto a porcului şi aici o ceafă inferioară a porcului. Ideea la această carne este că se poate mânca exact la fel ca şi vita- medium rare, rare, blue

Dar cine vrea să simtă cu adevărat gustul rafinat al Spaniei. trebuie să încerce o specialitate vestită în toată lumea.

Daniel, chef: Dar şi cel mai gustos. E plin de vitamine. Cei care au probleme vasculare la fel.E foarte sănătos! Are vitamina B12, B6, vitamina A, grăsimea la fel este foarte sănătoasă, nu are colesterol.

Şi preţul este impresionat. Cel puţin 100 de euro costă un singur kilogram de jamon HAMON iberic, iar o bucată întreagă, maturată cu lunile, poate ajunge la costul unei vacanţe de cinci stele.

Daniel, chef: Ca şi preţ depinde. Dacă este doar de 1 an jumate-2 ani preţul pleacă de la 500 de euro, până la 1500, 2000, 2500 de euro. Pulpa de porc o putem compara cu un steak de vită Wagyu.

Pentru o friptură de porc iberic, la un restaurant din Bucureşti, clienţii plătesc între 60 şi 150 de lei. Spaniolii au ajuns să folosească acest tip de carne chiar şi pe post de garanţie la bancă. Asta pentru că în Spania există tipuri de jamon care se vând chiar şi cu aproape 40 de mii de euro.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

social observator19 spania carne vacanta
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024