Sărbători împărăteşti la Palatul Brukenthal.Turiştii care vor petrece Paştele aici sunt aşteptaţi cu preparate alese din bucătăria săsească
Turiştii care vor să se bucure de linişte departe de agitaţia marilor oraşe îşi pot petrece minivacanţa de Paşte la reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal din Avrig. Palatul este amenajat după modelul castelului Schönbrunn din Viena, iar oaspeţii care vor ajunge aici vor avea parte de o primire călduroasă. Preparatele din bucătăria săsească şi grădina amenajată lângă palat completează perfect experienţa unică.
De Andrei Naiţă la 26.04.2021, 18:24- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Palatul Brukenthal a fost construit în urmă cu mai bine de două secole de Guvernatorul Transilvaniei de la aceea vreme. Resedinţa este înconjurată de grădini spaţioase în care se regăsesc specii de arbori aduşi de baronul Brukenthal din toate colţurile lumii.
Arnold Klingeis, manager complex: Grădinile tematice, cum este Grădina Franceză, Grădina Olandeză, Grădina Chinezească, invită turiştii şi vizitatorii să petreacă timpul în aer liber, să facă plimbări, sau să viziteze obiective turistice din zonă. De la Transfăgărăşan până la Sibiu, la ferma de cerbi, sau Castelul Zânelor.
În total resedinţa are 17 hectare. Parcul baroc, singurul de asemenea dimensiuni de la noi din ţară, este structurat în terase largi şi este locul ideal pentru fotografii de neuitat.
Turist: Este un loc foarte frumos pentru poze. Din câte se vede, foarte mulţi elevi aleg să-şi facă pozele de album aici, preţ accesibil, locaţie aproape de oraş, relativ.
Turist: Este un loc frumos, relaxant. Se pare că poţi veni cu familia liniştit, să te recreezi, să petreci momente frumoase.
Turist: Locaţia e frumoasă, şi zona, zonă turstică, poţi să vizitezi mai multe locuri, nu doar palatul aici în zonă, foarte frumos, recomand.
Cei care vin aici pot descopri istoria locurilor, dar şi a preparatelor cu specific săsesc. Anul acesta, cei care aleg să petreacă Paştele la palat, pot opta pentru un meniu diversificat, cu elemente din bucătăria modernă.
Corina Combei, manager evenimente: Am lăsat la latitutdinea clienţilor alegerea şi personalizarea unui meniu individual. Practic, dintr-un meniu pe care noi îl concepem tradiţional, cu preparate specifice acestei sărbători de Paşte, ei îşi pot alege, combina şi personaliza aşa cum îşi doresc.
În total, 33 de camere sunt disponibile pentru cazare. Iar pentru o noapte, turiştii plătesc între 200 şi 300 de lei, în funcţie de tipul de cameră ales.