Antena Meniu Search
x

Video Ultima săptămână din Postul Paştelui. Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare

Creştinii ortodocşi au intrat astăzi în Săptămâna Mare. Părintele Vasile Ioana a fost prezent în platoul Observator pentru a da mai multe informaţii despre cel mai lung şi mai aspru post de peste an.

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 15:53

Vezi și
  • Zilele care preced Învierea lui Iisus
  • Post, rugăciune şi spovedanie, în Săptămâna Mare
  • Ne apropiem de finalul celui mai aspri Post din an

În aceste zile, mai mult ca niciodată, trebuie să punem iertarea la loc de cinste. Liniştea şi reculegerea sunt tradiţiile acestei săptămâni, şi fiecare zi are o însemnătate aparte. Părintele Vasile Ioana a fost prezent în platoul Observator pentru a ne lămuri ce avem şi, mai ales, ce nu avem voie să facem în Săptămâna Patimilor. 

Preotul Vasile Ioana: Săptămâna aceasta este Mare şi s enumeşte aşa nu pentru că este mai mare decât o altă săptămâna, doar că în aceasta săptămână s-a realizat lucrarea de mântuire a noastră. Domnul nostru a venit pe pământ, dar nu pentru noi aşa, în general, ci pentru fiecare dintre noi. S-a jertfit pentru noi, a acceptat jertfa pentru noi, a murit pentru noi şi a Înviat tot pentru noi. Şi victoria aceasta, a învierii ne-a dat-o noua. Am devenit prin El nemuritori şi cu ajutorului Lui, vom avea puterea să ajungem în Împărăţia Lui. Aceasta este destinaţia. 

Astăzi am intrat în Săptămâna Mare şi o echipă Observator porneşte pe urmele lui Iisus, în Ţara Sfântă. În exclusivitate din Ierusalim, călătorim în timp, în urmă cu aproape 2000 de ani. Ca să înţelegem evenimentele de atunci, prin filtrul lumii de acum. 

În fiecare seară la Observator, urmăriţi reportaje în exclusivitate din Ierusalim. Iar sâmbătă, în noaptea Învierii, vă aducem lumina sfântă într-o ediţie specială Observator, de la ora 23, şi în direct pe site-ul observatornews.ro. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ultima săptămână din Postul Paştelui. Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare