Doi soți din Humulești s-au întors din străinătate pentru a deschide o afacere cu mâncare proaspătă
Au lăsat satul de poveste al lui Creangă şi au plecat printre străini! Au muncit ani de zile pentru visul lor, iar acum au revenit în satul natal şi au pus bazele unei afaceri. Doi soţi din Humuleşti au vrut ca toată lumea să se bucure de mâncare proaspătă, curată şi sută la sută naturală.
De Redactia Observator la 18.12.2019, 17:44Au lăsat satul de poveste al lui Creangă şi au plecat printre străini! Au muncit ani de zile pentru visul lor, iar acum au revenit în satul natal şi au pus bazele unei afaceri. Doi soţi din Humuleşti au vrut ca toată lumea să se bucure de mâncare proaspătă, curată şi sută la sută naturală. Aşa că şi-au făcut o mică fabrică de prelucrare a cărnii, dar şi o băcănie cochetă, unde gurmanzii îşi pot cumpăra delicatese tradiţionale româneşti.
Marius şi Andreea Bârliba au crescut într-un sat de poveste - Humuleşti -, acolo unde mâncare este curată şi sănătoasă. Nu e de mirare că şi-au dorit ca toată lumea să aibă şansa să mănânce alimente naturale, fără adaosuri nesănătoase. Pentru a-şi îndeplini visul cei doi soţi au lucrat ani de zile în străinătate, iar fiecare ban câştigat era pus deoparte pentru ceea ce este azi una dintre cele mai apreciate şi căutate carmangerii din judeţul Neamţ.
Slănina, cârnaţii, jambonul dar şi mezelurile sunt produse după reţete vechi de zeci de ani. Au ceva în plus faţă de restul produselor de pe piaţă.
Un mare atu al soţilor este şi mica fabrică de procesare a cărnii.
Apariţia pestei porcine africane în Neamţ le-a creat probleme, după ce fermierii locali au renunţat să mai crească porci. Cei doi nu s-au descurajat, s-au reorientat repede.
Aşa se face că în prag de sărbători bunătaţile din Humuleşti iau drumul Angliei sau al Italiei, acolo unde românii vor să simtă gustul mâncărurilor tradiţionale de odinioară.