SPECIAL! Ignatul din Maramureş, cu şorici fain
În lumea asta există hrană. Şi mai există şi mâncare pentru suflet. Acele bucate care, atunci când le mănânci, te trimit în trecut. Mâncarea pregătită de Ignat se încadrează în a doua categorie. E un paradox culinar. Pentru că mâncarea atât de bună începe cu un sacrificiu. Cel al porcului
De Redactia Observator la 18.12.2015, 20:19În lumea asta există hrană. Şi mai există şi mâncare pentru suflet. Acele bucate care, atunci când le mănânci, te trimit în trecut. Mâncarea pregătită de Ignat se încadrează în a doua categorie. E un paradox culinar. Pentru că mâncarea atât de bună începe cu un sacrificiu. Cel al porcului
Perioada sărbătorilor înseamnă multe lucruri pentru multă lume! Copiii visează la ce cadouri le va aduce moşul, părinţii lor se dau peste cap să cumpere darurile potrivite, iar gurmanzii visează deja la bucatele de pe masa de Crăciun
Pentru mulţi oameni însă această perioadă are un singur sinonim. Tradiţie. Iar tradiţia cere ca înainte de Crăciun, porcul să fie sacrificat pentru a îndestula familia.
Dacă multă lume alege să meargă în magazine pentru a cumpăra produsele necesare, în Maramureş, tradiţia tăiatului porcului încă se respectă cu sfinţenie. De la sacrificarea animalului până la felul în care carnea este pregătită.
Dar mai bine să privim materialul de mai sus pentru mai multe detalii!