SPECIAL! Parcul Turnu Roşu, o poartă spre trecut
Am fost binecuvântaţi cu o ţară în care găsim toate formele de relief. În Turnu Roşu, o localitate din Sibiu, există un parc naţional plin cu fosile din acele vremuri.
De Redactia Observator la 28.05.2014, 21:15- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Am fost binecuvântaţi cu o ţară în care găsim toate formele de relief. În Turnu Roşu, o localitate din Sibiu, există un parc naţional plin cu fosile din acele vremuri.
O poveste ce se întinde pe milioane de ani. Pe când Natura scria acest capitol al poveştii Pământului, primele pagini ale capitolului nostru, al oamenilor, nici nu existau. Pe atunci, giganţii domneau pământul. Şi adâncurile.
Dacă am avea o maşină a timpului care să ne întoarcă în acea perioadă îndepărtată, nu am recunoaşte nimic. Câmpiile, dealurile, munţii, nimic nu exista. Întreg întinsul era o mare uriaşă. Pare greu de înţeles, dar există şi o explicaţie ştiinţifică.
Deriva continentelor. O forţă pe care noi nu o simţim, dar care este responsabilă pentru lumea aşa cum o ştim astăzi. Şi motivul pentru care ne putem bucura de rezervaţia de fosile de la Turnu Roşu.
Pe dealurile de lângă Turnu Roşu au fost descoperite, de-a lungul timpului, peste 180 de specii de floră şi faună marină. De la mici scoici şi vietăţi specifice oceanelor, până la prădători de dimensiuni impresionante.
Din acest loc a fost strânsă cea mai mare colecţie de dinţi de rechin din ţara noastră. La jumătatea secolului 19, un preot din Sibiu a devenit primul român care a început să strângă fosilele şi să le studieze.
Iar pasionaţii încă mai pot găsi urme ale vieţii de acum 50 de milioane de ani. Pentru că fiecare pas făcut în parcul de la Turnu Roşu este un pas în trecut. Într-o fotografie atemporală care ne poartă în cele mai bizare şi nebănuite cărări ale trecutului nostru.