Sute de copii au strâns deșeurile aruncate de adulți în Munții Retezat "E păcat că avem un județ foarte frumos și e păcat să aruncăm gunoaie"
Peste 120 de voluntari, mulţi dintre ei copii, au participat la o mare acţiune de ecologizare în Masivul Retezat. Tinerii au vrut să dea, astfel, un exemplu şi spun că mediul natural trebuie protejat, mai ales că Retezatul este parc naţional. O veste bună este că participanţii au constatat că, de la an la an, cantitatea de deşeuri strânse este mai mică.
De Redactia Observator la 16.09.2022, 08:29- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Gheorghe Hârlav: "Nu copiii lasă în munte deşeuri, adulţii le lasă, voit sau nevoit, din ştiinţă sau din neştiinţă."
Chiar dacă nu copiii lasă în urmă deşeurile, ei sunt cei dispuşi să le strângă. Înarmaţi cu saci menajeri și mănuși, mai mulţi elevi de gimnaziu şi de liceu s-au oferit voluntari pentru acţiunea de ecologizare din Masivul Retezat. Au curăţat spaţiile verzi şi marginile drumurilor de pet-urile şi alte deşeuri lăsate în urmă de turişti.
Ion Bădin, vicepreședinte Consiliul Județean Hunedoara: "Mă bucură prezenţa copiilor şi ei sunt viitorul, de fapt. Trebuie să conştientizăm cu toţii şi în principal adulţii că aceste lucruri nu trebuie să se întâmple."
Tot mai puține gunoaie de la an la an
- România schimbă PET-ul cu biletul. Proiect inedit prin care poți folosi transportul în comun în schimbul...
- Munţi de gunoaie pe terenul unde Gigi Becali construieşte apartamente de lux: “Domne, nu le-am pus eu"
- Turiști filmați în timp ce aruncă fără nicio jenă gunoaie cu tot cu lăzi frigorifice pe spațiul verde în...
Astfel de acţiuni sunt frecvente. Îmbucurător este că, de la an la an, cantitatea de deşeuri colectate scade.
Ioan Vlad, primar Sălașu de Sus: "Gunoaiele sunt cele mai multe pe marginea drumurilor publice și când se circulă cu masina se deschide geamul și se aruncă din masină și acolo e o problemă."
Cei mai tineri participanţi au dat o adevarată lecţie de civism şi grijă pentru natură.
"Eu îmi doresc ca adulții să nu mai arunce gunoaie pe jos pentru că ar strica natura şi ea trebuie sa fie curată pentru că noi nu putem trăi în gunoaie."
"E păcat că avem un județ foarte frumos și e păcat să aruncăm gunoaie ca adult și copii."
Pe raza comunei Sălașu de Sus, care cuprinde și o parte din Parcul Național Retezat, s-au făcut și se vor mai face astfel de acţiuni de ecologizare, atât toamna şi primavara, cât şi de Ziua Muntelui.