Antena Meniu Search
x

Video Munţi de gunoaie pe terenul unde Gigi Becali construieşte apartamente de lux: “Domne, nu le-am pus eu"

Munţi de gunoaie se înalţă în spatele cartierelor de lux, la marginea Capitalei. Garda de Mediu, la sesizarea Observator, a verificat unul dintre şantierele din nordul Bucureştiului. Praf, pulbere şi deşeuri au găsit comisarii de la mediu, acolo unde se construiesc case de sute de mii de euro. Terenul aparţine omului de afaceri Gigi Becali.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 12.08.2022, 20:27

Vezi și

Pipera, marginea Bucureştiului. O zonă exclusivistă unde se construieşte intens în ultima vreme.

Printre grămezile de gunoaie se munceşte la foc continuu

De sus, nu se vede amploarea dezastrului. La faţa locului, Garda de Mediu a găsit o mare de gunoaie şi nereguli: praf, pulbere şi deşeuri.

Garda de Mediu a mers în control la sesizarea reporterilor Observator, după ce un telespectator a trimis pe Fii Observator mai multe imagini cu maşini care descărcau deşeuri pe malul lacului Pipera.

Pe acelaşi subiect

Toate aceste deşeuri care nu sunt doar deşeuri din construcţii, vorbim şi de plastice, sunt aruncate pe malul lacului, iar în partea cealaltă deşeurile au fost mascate de grămezi mari de pământ.

Terenul îi aparţine omului de afaceri Gigi Becali

Tot el ridică un cartier de case în zonă. Becali se jură că gunoaiele sunt acolo de ani de zile.

Gigi Becali: „Deşeurile alea sunt deşeuri plastice. Alea sunt nişte gunoaie care s-au tot pus de 20 de ani pe terenul ăsta şi care acum eu când construiesc trebuie să le strâng la un loc să le fac, să amenajez.”

Până marţi, Gigi Becali trebuie să ducă autorizaţiile şi actele la Garda de Mediu

Pe şantier, trebuia să aibă container pentru deşeuri pentru ca gunoaiele să nu fie aruncate la tot pasul.

Garda de Mediu: “Aşteptăm toate documentele marţi şi se vor lua măsurile şi sancţiunile.”

Gigi Becali: “Domne, pe noi nu ne intereseaza cine le-a pus. Nu le-am pus eu. Ei nu văd că eu le-am curăţat.”

În campania "După noi, gunoiul", v-am arătat cum la vedere construim, iar pe ascuns distrugem. Munţi de moloz se ridică în jurul marilor oraşe, în spatele cartierelor de lux. Ar putea fi construite oraşe întregi şi drumuri noi cu resturile lăsate pe câmpuri. Doar că România nu are unde să le recileze.

Ca să oprească fenomenul, statul promite să facă ce n-a făcut în trei decenii: să construiască platforme speciale, unde deşeurile din construcţii să capete o nouă viaţă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Munţi de gunoaie pe terenul unde Gigi Becali construieşte apartamente de lux: “Domne, nu le-am pus eu"