Cursuri de scufundări pentru turişti în adâncurile Mării Negre
Dacă pentru turiştii îndrăgostiţi de plajă sezonul estival este deja o amintire, pentru cei care adoră să descopere ce se ascunde în adâncul Mării Negre, vremea este perfectă.
De Diana Speretoiu la 12.10.2020, 14:05- Un curs de scufundări costă între 1000 şi 1500 de lei.
- Experienţa în sine însă e nepreţuită.
Apa încă nu s-a răcit, aşa că au nevoie doar de curaj ca să se exploreze lumea subacvatică. Toamna aceasta blândă este perfectă şi pentru îndrăgostiţii de înălţimi care adoră călătoriile lungi pe crestele munţilor.
În adâncurile Mării Negre, găseşti un nou univers. Asta spun scufundătorii pentru care sezonul estival încă nu s-a încheiat. Vremea e ca la început de vară, apa mării e liniştită şi fără curenţi.
Şi pentru începători şi pentru avansaţi, experienţa scufundării sub apă la o adâncime de zece metri este la fel de fermecătoare. În lumea subacvatică, te întâlneşti cu... peşti, căluţi de mare, crabi, ace de mare şi melci uriaşi.
Un curs de scufundări costă între 1000 şi 1500 de lei. Experienţa în sine însă e nepreţuită.
Toamna e a sporturilor extreme şi la munte. În Cheile Sohodolului, găsim peste 100 de trasee de escaladă.
Pereţii abrupţi ai stâncilor sunt perfecţi şi pentru a testa limitele salvatorilor montani în cadrul antrenamentelor.
Salvamontist: Este şi cu diferite grade de dificultate unde putem să lucrăm foarte uşor atâta timp cât ştii ce ai de făcut, urmezi paşii corespunzător, nu e nicio problemă
Sabin Cornoiu – şeful Salvamont România: Pentru noi, Cheile Sohodolului sunt foarte bune pentru pregătire. Stânca are o rezistenţă foarte bună, este plăcută la mână. Oamenii pot să lucreze mult timp pe ea
Cheile Sohodolului nu sunt renumite doar pentru traseele spectaculoase de căţărare, ci şi pentru priveliştea impresionantă în fiecare anotimp.
Turiştii sunt avertizaţi să îşi calculeze fiecare pas atunci când pornesc pe munte pentru că este un loc preferat şi de vipere.