Ziua Muncii, sărbătorită cu tradiţie şi în 2021: Mici, grătare şi iarbă verde
Anul acesta, ultima zi de post e şi prima zi de mici. Tradiţia lui 1 mai s-a păstrat şi în 2021, chiar dacă într-o măsură mai mică decât până acum. Oamenii s-au transformat în adevăraţi maeştri bucătari la iarbă verde, cu grătarele pline.
De Andre Rotaru la 01.05.2021, 20:10La câţiva kilometri de Bucureşti, la marginea pădurii Cernica, grătarele au sfârâit de la prima oră. Cine n-a plecat în vacanţă şi-a demonstrat talentul de bucătar în aer liber.
"Trebuiesc întoarse frecvent ca să nu le ardem. Nu e greu. Trebuie doar să ai puţină atenţie.
-Încercaţi să pregătiţi grătarul? Ai zis bine încercăm, da. Chiar ai zis bine. Sperăm să reuşim".
Vremea i-a ajutat pe turiştii de ocazie. La amiază, în Capitală şi în împrejurimi erau aproape 30 de grade.
"Merge bine, ne distrăm. Nişte cotlete de porc, nişte pastramă...
Venim şi noi un pic aici. Luăm un pic de aer curat. Ne simţim bine".
Mirosul de mici, magnet pentru clienţi
Cei care au vrut relaxare fără muncă au mers direct la terase. În cea mai mare piaţă din Bucureşti, mirosul de mici a funcţionat ca un magnet pentru clienţi.
"Cum vi se pare atmosfera? Pitorească, foarte pitorească. De 1 mai, aşa. Foarte plăcut. Vremea e frumoasă, berea e rece. O oază de linişte în pandemia asta".
"I want to eat some "mici". Ai de stat la coadă. Vreo 20 de minute".
Mai puţin succes a avut festivalul micilor din parcul IOR. Puţini oameni au ajuns prin zonă.
Valentin, vânzător: "Oameni până acum au fost? Au fost aşa... câte puţini. Mai puţin bine, dar să sperăm că o să vină toată lumea".
De la sărbătoare nu au lipsit nici comisarii gărzii de mediu, alături de poliţişti şi jandarmi călare. Au verificat dacă cei ieşiţi la picnic respectă legea şi îşi adună gunoaiele.