Imagini spectaculoase cu eclipsa solară hibridă, vizibilă în nord-vestul Australiei. Fenomenul rar va mai apărea în anul 2164
Astronomi profesionişti şi cosmologi amatori s-au adunat, joi, într-o parte îndepărtată a Australiei de Vest, pentru a asista la o eclipsă totală. Luna a eclipsat Soarele timp de 58 de secunde.
De Redactia Observator la 20.04.2023, 14:24La Exmouth, în nord-vestul Australiei, observatorii şi-au parcat rulotele, şi-au instalat telescoapele şi au folosit ochelarii de protecţie pentru a vedea cum Luna acoperă Soarele.
"Mulţi oameni devin dependenţi de acest moment ciudat, de altă lume", a spus John Lattanzio de la Societatea Astronomică din Australia. "Ei devin 'vânători de eclipse' şi călătoresc în jurul lumii pentru a repeta experienţa".
Eclipsă solară hibridă, un fenomen rar
La ora locală 11.29 (01.29 GMT), întunericul a coborât asupra spectatorilor, înainte ca Soarele să fie vizibil după cincizeci şi opt de secunde. De asemenea, va fi vizibilă în întregime în Papua de Vest şi Timorul de Est.
- Eclipsă solară hibridă, fenomenul rar care are loc pe 20 aprilie 2023. O localitate din Australia şi-a mărit...
- Horoscop săptămâna 17-23 aprilie: Eclipsa de Soare aduce schimbări majore pentru unele zodii
- Horoscop aprilie 2023 Peşti. Eclipsa de Soare poate aduce surprize neplăcute în sfera financiară
La celălalt capăt al continentului, la Sydney, eclipsa a fost doar parţială, cu mai puţin de 20% din suprafaţa Soarelui blocată de Lună. Eclipsa a permis oamenilor de ştiinţă să observe coroana solară, de obicei mascată de razele sale de lumină, potrivit News.
În timp ce asista la o eclipsă similară, Albert Einstein a emis ipoteza că razele de lumină se pot îndoi.
Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, iar următoarea va avea loc în 2031. Acest fenomen rar va mai putea fi văzut în data de 23 martie 2164.