Antena Meniu Search
x

Video Eclipsă solară hibridă, fenomenul rar care are loc pe 20 aprilie 2023. O localitate din Australia şi-a mărit populaţia de aproape opt ori în doar câteva zile

O localitate din Australia şi-a mărit populaţia de aproape opt ori în doar câteva zile. Motivul e simplu.

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 21:28

Vezi și

În Exmouth va putea fi observată cel mai bine eclipsa totală de soare de mâine. Aşa că în oraş au ajuns peste 20.000 de pasionaţi de evenimente astronomice din toată lumea.

Cu corturi sau cu rulote, obligatoriu înarmaţi cu ochelarii speciali, oamenii aşteaptă marele moment, care va dura trei ore. Punctul de maxim interes va avea loc atunci când Soarele şi Luna vor fi aliniate cu Pământul, fenomen numit eclipsă solară hibridă.

Ultima eclipsă solară hibridă în 2013

Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, iar următoarea va avea loc în 2031. Acest fenomen rar va mai putea fi văzut în data de 23 martie 2164.

Acum, eclipsa va putea fi văzută din Pacificul de Sud, iar umbra Lunii va trece deasupra Australiei de Vest, Timorului de Est și Indoneziei începând cu ora 04.36, ora României. Eclipsa se va sfârși în jurul orei 09.59, ora României.

Există doar două locuri pe Pământ în care eclipsa hibridă va putea fi văzută în timp ce se transformă din eclipsă anulară în eclipsă totală iar apoi din nou în eclipsă anulară, însă în zone oceanice izolate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » Eclipsă solară hibridă, fenomenul rar care are loc pe 20 aprilie 2023. O localitate din Australia şi-a mărit populaţia de aproape opt ori în doar câteva zile