Colţul de Rai din inima munţilor, unde aerul puternic ozonat e medicament natural. "Mai mult vin străini decât români"
Cine caută linişte, aer curat şi peisaje ca în basme le poate avea pe toate într-un loc ascuns în inima munţilor. Staţiunea Obârşia Lotrului din Vâlcea e locul perfect pentru cei care vor să se bucure de natură.
De Diana Speretoiu la 14.07.2023, 22:49Pe malul râului Lotru, turiştii pot campa cu rulota cortul. Cine vrea să se răcorească după un drum lung, poate face o baie în apele cristaline.
Colţ de Rai în inima munţilor
"Cine caută o oază de răcoare, o găseşte şi în Obârşia Lotrului, la poalele Transalpinei. Aici doar susurul apei şi ciripitul păsărilor mai sparg liniştea din inima pădurii, iar relaxarea e garantată", arată Diana Speretoiu, reporter Observator. "De vis! De vis e totul. E foarte frumos", spune un bărbat.
În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi turişti străini ajung să descopere locurile fermecătoare din România. Acest cuplu a venit cu rulota tocmai din Austria. "El a descoperit acest loc, i-a plăcut foarte mult aşa că ne-am întors după 20 de ani. Căutăm locuri unde putem sta peste noapte, să ne bucurăm de natură. E foarte linişte", mărturiseşte femeia.
- "Este cea mai frumoasă parte din România din ce am văzut până acum". O turistă din Germania impresionată de...
- Vacanţă cu cortul la mare, în Vama Veche. Cum arată experienţa în 2023 şi ce s-a schimbat radical
- Locul unic din România unde turiştii se pot bucura de peisaje, în atelaje trase de husky. Preţul unei astfel de...
Aerul de aici, medicament natural
Aici aerul e medicament natural. E puternic ozonat, unde mai pui că, în plină caniculă, în inima munţilor nu sunt mai mult de 15 grade. Diana a venit cu bunicii ei să se bucure de o vacanţă la cort. "Cel mai frumos loc posibil aici este şi nepromovat. Noi îl promovăm prin Facebook. Pentru copii, plajă, relaxare, aer curat", spune o turistă. "Mai mult vin străini decât români", a precizat un bărbat.
Pentru turiştii care vor mai mult confort, în mica staţiune, care e popas între judeţele Vâlcea şi Hunedoara, sunt şi câteva pensiuni şi hoteluri. "Hotelul nostru dispune de 22 de camere, dintre care trei sunt apartamente. Îi mai aşteptăm şi cu un ciubăr, o saună şi o privelişte foarte frumoasă la cerbi", spune Rareş Urzică, reprezentant hotel.
Cât costă noapte de cazare
Animalele sunt atât de blânde şi prietenoase încât îţi mănâncă din palmă. O noapte de cazare costă în jur de 350 de lei, în timp ce un apartament poate fi închiriat cu 500 de lei.