Antena Meniu Search
x

Video Locul unic din România unde turiştii se pot bucura de peisaje, în atelaje trase de husky. Preţul unei astfel de plimbări pe timpul verii

În Harghita turişti se pot simţi ca în Alaska, şi nu datorită peisajelor de iarnă care îţi taie respiraţia, ci datorită traseelor montane străbătute cu atelaje trase de câini Husky. În perioada de vară, patrupezii sunt antrenaţi atât pentru competiţii cât şi pentru cursele oferite turiştilor care vin să se bucure de munte.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 09:14

Vezi și

Răcoarea dimineații din bazinul Gheorgheni, localitatea Ciumani, este perfectă pentru antrenament, iar câinii abia așteaptă să alerge. Pentru ca în timpul iernii să fie pregătiţi oricând de competiţiii, vara e nevoie de un antrenament riguros pentru a putea fi în formă.

Baroti Botond, proprietar de căini: Toată lumea este foarte nerăbdătoare, abia aşteaptă. Nu este numai varianta de iarnă când mergem cu săniile, aşa că în timp de vară au şi eu nevoie de mişcare, de plimbare, de socializare.

Locul ideal pentru a fi antrenaţi este la poalele munților, pe drumurile forestiere umbrite de pădurile din împrejurimi. Traseu este scurt de doi km.

Atelajul folosit este special creat dintr-un autoturism şi poate fi tras de 14 câini

Pe acelaşi subiect

Baroti Botond, proprietar de căini: Ei trebuie antrenaţi ca un sporiv de cursă lungă şi hrăniţi în aşa fel. 

Cel mai bătrân patruped are 11 ani, însă puiuţii sunt pregătiţi din timp şi cu grijă să ia locul celor mari.

Baroti Botond, proprietar de căini: Primii sunt cei mai deştepţi. Ei sunt liderii Polar şi Tiza. Ei care ştiu direcţia stânga dreapta. Ei cu care putem discuta. Şi câinii cei mai tari sunt în spate. Ei care fac forţă şi tracţiunea cea mai grea e de la ultimele 2 rânduri din spate. 

Turist: E foarte interesant. Câinii sunt foarte frumoşi şi au reuşit să ne tragă pe toţi. Vremea e foarte bună. E puţin cam cald pentru câinii Husky, dar au avut timp să se răcorească. 

Turiști se pot bucura de o plimbare cu căţeii chiar şi vara. Un traseu scurt cu atelajul tras de husky costă între 100 şi 150 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Travel » Locul unic din România unde turiştii se pot bucura de peisaje, în atelaje trase de husky. Preţul unei astfel de plimbări pe timpul verii