Antena Meniu Search
x

Video Vacanţă cu cortul la mare, în Vama Veche. Cum arată experienţa în 2023 şi ce s-a schimbat radical

Nu o să înţelegi "spiritul vămii" pană nu dormi măcar o noapte în cort şi nu prinzi răsăritul soarelui din mare. În Vama Veche nu mergi să dormi între betoane Bine... cei care ştiu locul ţi-ar spune că în Vamă nu mergi să dormi, punct. Ci să asculţi marea şi să dai stelele de hotel pe infinitul de stele de pe cer. Cortul ridicat pe nisip poate fi însă mai scump decât un sejur all inclusive

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 10.07.2023, 22:06

Vezi și

Un răsărit, o plajă, un cort. Aşa arată pentru mulţi vacanţa perfectă. Matei are 27 de ani şi e de loc din Braşov, dar a venit cu cortul în Vamă de la Cluj Napoca. N-a prea dormit azi-noapte, dar nu vrea să rateze răsăritul în Vamă.

Vacanţă la cort în Vama Veche

  • Reporter: De ce Vama Veche? 
  • Matei: Spiritul liber al umanităţii până la urmă. 
  • Reporter:Te-ai trezit să vezi răsăritul.
  • Matei: Şi-ncerc să trag şi de iubită, dar nu se poate.

Viaţa la cort vine cu anumite provocări, dar frumuseţea locului şterge orice neplăcere. "Meniul de cort este foarte similar cu meniul de cămin: pită cu pate şi salam", spune Matei. "Toată lumea spune: Vai, că era aşa fain înainte şi acum s-a schimbat şi nu e ca-nainte. Dar mie tot mi se pare foarte fun. Şi-i toată lumea prietenoasă", adaugă Rebeca.

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Mai e Vama cum era? Ce s-a schimbat?
  • Matei: Preţurile, foarte mult! 

Adela vine în fiecare an în Vamă, tocmai de la Fălticeni. E cura ei de dezintoxicare de oraş şi griji.

  • Reporter: De ce cu cortul?
  • Adela: Pentru că acasă am patru pereţi în care investesc 360 de zile. Măcar 5 să fug din ăia patru pereţi. 

La malul mării erau, în această dimineaţă, doar câteva corturi. Marea agitată le-a inundat pe cele aşezate prea aproape de mal şi i-a pus pe fugă pe turişti. Mare atenţie, însă! E interzis să-ţi pui cortul pe nisip. Iar amenzile rivalizează cu nota de plată de la cele mai exclusiviste hoteluri: sancţiunile ajung şi la 20.000 de lei. 

Tabăra de rulote e plină şi sunt multe corturi sus pe coastă. Campatul e gratis, dar nu ai de niciunele. Cine vrea condiţii chiar şi la cort -  duşuri, curent electric, maşină de spălat, umbră, spaţii verzi sau restaurant - le găseşte în campingurile special amenajate. "Că mergi la un hotel sau vii aici, ce ţine de igienă, în primul rând, nota 10!", crede un turist.

"Dacă veniţi cu cortul dumneavoastră, se plăteşte taxa de persoană care este 39 de lei pe zi. Dacă staţi mai mult de trei zile, se poate face o reducere", explică Fatimah Salaudeen, recepţioner. Să închiriezi un cort costă 30 de lei pe noapte. Amintirile sunt, însă, nepreţuite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Vacanţă cu cortul la mare, în Vama Veche. Cum arată experienţa în 2023 şi ce s-a schimbat radical