Reacţia turiştilor străini, ajunşi la Sovata. Plimbare de basm cu mocăniţa, trenul care îi poartă departe de tristeţe şi griji
Sovata rămâne una dintre destinaţiile preferate de turişti, români şi străini deopotrivă. Aflată în inima Transilvaniei, staţiunea atrage în primul rând cu peisajele spectaculoase. Apoi cu apele cu proprietăţi vindecătoare. În plus, cei care ajung aici pot avea parte de o experienţă de neuitat. Plimbarea cu Mocăniţa, trenul care-i poartă pe turişti sus în munte, pe un traseu de poveste.
De Sorin Tanţoş la 14.06.2022, 18:40Aflată pe cursul superior al râului Târnava Mică, Sovata este o adevărată oază de relaxare în mijlocul munţilor şi pădurilor. Doar şuieratul mocăniţei sparge liniştea locurilor. Trenul vechi de peste o sută de ani este atracţia copiilor şi adulţilor, deopotrivă. "A fost foarte frumos şi mi-a plăcut că am salutat cu mâna la oameni", spune un copil. "Gata cu şcoala. Ne simţim foarte bine. Timpul frumos. Toţi copiii sunt fericiţi. Ne place foarte mult cu Mocăniţa", mărturiseşte Călin, profesor.
Plimbare cu mocăniţa, la Sovata
Mocăniţa pleacă din gara Sovata şi se mai opreşte abia sus, la Halta Cetăţii. "Pornim de la Gara Mică din Sovata şi parcurgem o distanţă de 14 km pe lângă râul Sovata, intrăm pe Valea Săcădatului şi ajungem la cap de linie, unde trenul staţioneză, schimbă poziţia şi revenim la gara de plecare, Sovata", explică Mircea Grabu, adimistrator Mocăniţa Sovata. "Foarte frumoasă experienţa şi foarte drăguţ peisajul în România", spune Tom, viziator străin.
Staţiunea Sovata e o oază de relaxare pentru turişti
Staţiunea Sovata este însă recunoscută pentru apele sărate. Lacul Negru, cel mai vechi lac din Sovata, este căutat de turişti mai ales datorită proprietăţilor lui terapeutice. "E foarte plăcut, te umpli de puteri şi energie", crede Valentina. "Şi am venit aici, la Lacul Negru. Ne jucăm, ne scăldăm. Deasupra apei este rece, dar mai la fund este fierbinte", zice Alex. "Prima ieşire pe anul acesta. Sperăm să fie mai multe şi tot în locul acesta", adaugă Florin şi Eliza, vizitatori.
Preţul unei nopţi de cazare în zonă porneşte de la 150 de lei şi poate ajunge şi la 900 de lei, la un hotel all inclusive.