Antena Meniu Search
x

Video Împachetările cu nămol de la Sovata, recomandate pentru probleme de fertilitate și post-COVID

Sovata, una dintre cele mai cunoscute staţiuni din România, nu duce lipsă de turişti. Aproximativ 100.000 de oameni ajung acolo anual, iar mulţi dintre ei caută împachetările cu nămol despre care se spune că au proprietăţi vindecătoare. Printre ei, şi tineri care sunt convinşi că nămolul de la Sovata rezolvă şi problemele de fertilitate. 

de Sorin Tanţoş

la 16.03.2022, 18:08

Vezi și

Sovata este una dintre cele mai apreciate staţiuni balneare. Iar în bazele de tratament de aici nu vin doar pensionarii, ci şi tinerii care vor tratamente cât mai naturale pentru problemele lor.  Chiar dacă tradiţional tratamentul cu nămol ajută în ameliorarea reumatismului, nu puţini sunt cei convinşi că proprietăţile "aurului negru" merg mai departe de atât. 

Doctor Hârşan Cornel, medic balneolog: La Sovata folosim nămolul sub formă de împachetare, el având rolul de a trata afecţiuni de tip reumatismal cronic sau degenerativ şi, de asemenea, îl folosim în cealaltă specialitate pe care o avem noi ca staţiune, în probleme de sterilitate feminină. 

Nămolul de la Sovata, bun și în tratamentul post-COVID

Iată motivul pentru care, în ultima vreme, din lacurile aflate în zonă s-au extras cantităţi impresionante de nămol: peste 141 de tone. Iar pandemia nu a scăzut deloc afluxul de turişti, mai ales că aici se tratează şi simptomele post-COVID. 

Şi la fel ca el, alţi 15.000 mii de pacienţi au beneficiat de împachetări într-un singur an. 4000 dintre ei spun că tratamentul i-a vindecat. Nămolul folosit la împachetări în bazele din Sovata este extras din Lacul Ursu şi Lacul Negru, ultimul având o vechime de câteva sute de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Împachetările cu nămol de la Sovata, recomandate pentru probleme de fertilitate și post-COVID