Antena Meniu Search
x

Video "Este cu adevărat relaxant şi sănătos". Aleea terapeutică din Sovata, locul unde turiştii scapă de stres

O alee din apropierea lacului Ursu din Sovata, dată în folosinţă în urmă cu doar o săptămână, atrage deja sute de turişti pentru efectele ei terapeutice. Este formată din diverse texturi care stimulează circulaţia sângelui, întăresc sistemul imunitar şi nervos şi contribuie la îmbunătăţirea posturii şi a echilibrului. Tot ce trebuie să facă cei care păşesc pe ea este să nu uite să se descalţe. 

de Sorin Tanţoş

la 21.05.2022, 21:37

Vezi și

Cu tălpile goale pe pietriş, nisip, scoarţă de copac şi conuri de brad. E terapia pe care o fac cei care merg în Sovata, pe aleea care şerpuieşte prin pădurea dintre lacul Ursu şi lacul Paraschiva. 

Aleea terapeutică din Sovata, locul unde turiştii scapă de stres

Femei: O senzaţie plăcută, foarte plăcută. Nu m-am descălţat degeaba. Chiar a fost fain.

- Pietrişul să ştiţi că mi-a plăcut enorm e senzaţia aia deci după moliciunea conurilor, e senzaţia aia de răcorire.

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Mi-am adus aminte de copilărie, când eram la bunici tot mergeam în picioarele goale, chiar era indicat, spuneau.

O experienţă inedită care atrage şi turişti străini.

Turist: Este cu adevărat relaxant şi sănătos. Cred că este bine pentru picioare, deoarece muşchiul este masat. A fost foarte frumos. M-a relaxat şi m-a calmat. 

Diversele texturi stimulează punctele reflexogene din tălpi şi circulaţia sângelui. În plus, acest tip de masaj întăreşte sistemul imunitar şi nervos şi contribuie la îmbunătăţirea posturii şi a echilibrului. 

Nelu Ştefan Roman - fizioterapeut: Are un spectru foarte larg şi vine si cu rezultate deosebite. După ce primeşte aceste impulsuri, se produce o regenerare, revigorare, o repunere în funcţii a organelor şi a centrilor nervoşi. 

Istvan Csiki - Centru turistic Sovata: Se bazează pe o metodă de menţinere a sănătăţii dezvoltată de medicul naturist german Sebastian Kneipp şi este recomandată atât turiştilor pentru generaţia mai tânără, cât şi pentru adulţi. Dar mai ales pentru copiii care nu au încă dezvoltată arcada piciorului.

Accesul la alee este posibil doar în perioada mai - octombrie. Ideal ar fi să faceţi o programare înainte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Este cu adevărat relaxant şi sănătos". Aleea terapeutică din Sovata, locul unde turiştii scapă de stres