Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Calitatea aerului din Sovata, mai curat ca în Alpi

Cine caută şi altă apă în afară de cea a piscinelor, se poate îndrepta spre Sovata. Staţiunea, vestită pentru lacurile sărate, mai este renumită pentru încă ceva.

de Redactia Observator

la 15.06.2020 , 17:07

  • Perla Mureşului a trecut prin mai multe renovări în ultima perioadă.
  • Oamenii vor putea beneficia de apa sărată abia peste 4 zile.

Aerul curat, mai ceva ca în Alpi. O spun specialiştii care au testat calitatea aerului. Iar rezultatele i-au surprins şi pe ei.

La poalele Munţilor Gurghiu, se întinde una dintre cele mai populare destinaţii de tratament din ţară. Sovata, a cărei poveste a început cu mii de ani în urmă, are, datorită cantităţii mari de sare, şi un aer pe măsură.

Lazslo Zsolt, primarul din Sovata: Am zis mai ales acum cu pandemia, că toată lumea e îgrijorată ce fel aer respiră hai să facem o măsurătoare de către un laborator atestat. Putem să zicem, examinând din mai multe aspecte că este aer mai bun, mai curat decât în Alpi. Aşa ceva nu se găseşte în estul Europei în mod sigur, dar poate nici în Est-Centrul Europei.

Vezi și

Un bonus pentru turiştii care oricum vin aici pentru relaxare în natură şi nu numai.

Andras Bartha, medic balneolog: Noi suntem la o altitudine de 560, 660 de metri şi este o zonă subalpină, în zona subalpină în general aerul este curat. Nu există fabrici poluante, este o zonă unde avem foarte multe păduri, iar aerul este foarte curat.

În plus, obiectivele principale care pun Sovata pe harta turismului european sunt muntele de sare, aflat în imediata apropiere, şi Lacul Ursul - supranumit Marea Moartă a Transilvaniei.

Întins pe 40 de mii de metri pătraţi, lacul -unic în Europa- este cunoscut pentru beneficiile în tratarea bolilor reumatice sau cardiovasculare. Anul acesta, din cauza pandemiei, oamenii vor putea beneficia de apa sărată abia peste 4 zile.

Perla Mureşului, aşa cum este cunoscută staţiunea cu apă sărată, a trecut prin mai multe renovări în ultima perioadă, ca să îşi recapete aspectul pe care îl avea odinioară.

Chioşcurile, buticurile şi tarabele au fost interzise, totul pentru a pune mai bine în valoare clădirile ridicate între cele două Războaie Mondiale. Anual, zeci de mii de turişti poposesc la Sovata. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Calitatea aerului din Sovata, mai curat ca în Alpi