Angajata MAI, la un pas de leșin din cauza caniculei. România se coace la peste 35 de grade pentru a 11-a zi consecutivă
România se topeşte la peste 35 de grade pentru a 11-a zi consecutivă. În marile oraşe, nici noaptea nu mai aducea răcoarea, iar oamenii fac coadă la Urgenţe. Specialiştii spun că tocmai zăpuşeala din timpul nopţii este un pericol uriaş pentru sănătate. La o întâlnire cu presa, o angajată a Ministerului de Interne a ajuns în pragul leşinului.
De Andreea Petrescu la 19.07.2023, 19:29Angajata Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a cedat în timpul declaraţiilor de presă pentru măsurile de siguranţă de la festivalul Electric Castle. După câteva minute în soarele arzător, i s-a făcut rău. La ora 11:00 erau deja 30 de grade Celsius.
România se coace la peste 35 de grade pentru a 11-a zi consecutivă
Soarele a topit şi Bucureştiul pentru a 11-a zi consecutivă.
- Bărbat: Pe aceste călduri nu mă simt foarte confortabil, m-am hidratat, am grijă să stau cât pot de mult la umbră.
- Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de...
- Căldura excesivă creşte riscul de infarct, avertizează Organizaţia Meteorologică Mondială. Recomandările...
- Locuitorii unei localităţi din Maramureş primesc apă cu porţia. Noaptea sistemul este închis iar ziua sunt...
- Aproape jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă...
Doamnă: Mă protejez cât pot de mult, mă hidratez, beau apă şi am grijă să am capul acoperit întotdeauna.
Apusul nu aduce răcoarea multaşteptată. Nopţile tropicale îi scot pe oameni din case.
Eduard Marin, reporter Observator: Este ora 22:00, iar în acest moment termometrele din Capitală înregistrează 27 de grade Celsius. Iar pentru această oră târzie sunt foarte mulţi oameni care au ieşit în parcuri pentru a se răcori în zona fântânilor arteziene.
Doamnă: Ziua stăm în casă, iar seara ieşim afară să ne plimbăm.
Specialiştii de la Organizaţia Mondială de Meteorologie avertizează că temperaturile extrem de mari din timpul nopţii înseamnă risc major pentru sănătate, mai ales de atac de cord. Aglomeraţie şi cozi au fost şi la unităţile de primiri urgenţe.
Pentru a face faţă caniculei, sunt recomandate duşurile la o temperatură care să nu şocheze organismul.
Andreea Petrescu, reporter Observator: Specialiştii ne recomandă să evităm duşurile reci şi să le alegem mai de grabă pe cele călduţe sau chiar fierbinţi dacă suportăm acest lucru în perioada caniculei. Asta din cauza faptului că riscăm să facem şocuri termice.
Cătălina Andrei, cardiolog: Organismul reacţionează la această diferenţă foarte mare dintre cele două limite ale temperaturilor fie printr-o deshidratare suplimentară, fie prin apariţia directă a simptomatologiei.
Consumul de băuturi cu gheaţă nu ajută.
Jaber Kanan, proprietar ceainărie: Vă servesc cu un ceai tradiţional de căldură mare. Atunci când consumi ceaiul cald, egalizând temperatura externă cu cea internă, accepţi căldura din exterior mult mai bine.
Dogoarea nu dă semne că se va potoli curând. Cel puţin pânâ la finalul acestei săptămâni temperaturile vor fi în jur de 40 de grade la umbră în zonele de câmpie.