Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de grade

Canicula va continua să pună stăpânire pe aproape toată țara, însă nu vor lipsi și perioadele cu instabilitate atmosferică. Maximele pot ajunge și la 37-38 de grade. Iată prognoza meteo pentru mâine, 20 iulie. 

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 15:35

La noapte, gradul de instabilitate al vremii va fi ridicat în vestul şi în sudul ţãrii şi local la munte, în nord şi în centru. Vor fi perioade cu intensificãri ale vântului, cu rafale în general de 55...70 km/h, iar în Banat şi în vestul Olteniei, 70...90 km/h şi izolat peste 100 km/h, vijelii, grindinã, descãrcãri electrice frecvente şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp, cantitãţile de apã vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 50...60 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24 de grade pe litoral.

Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de grade

Vremea de mâine, 20 iulie, în țară

Vremea va fi în continuare cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar canicula va persista în Muntenia, Dobrogea, jumãtatea sudicã a Moldovei şi a Olteniei, unde disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureş şi în jurul a 37 de grade mai ales în Bãrãgan şi Podişul Dobrogei, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin dezvoltãri noroase convective, averse torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului; fenomenele vor fi mai frecvente în nord-nord-vest şi centru, în zonele de deal şi de munte, se vor semnala cu caracter local în sud şi sud-est şi pe spaţii mici în rest. Se vor înregistra şi cantitãţi de apã mai însemnate (pe alocuri de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp), iar probabilitatea pentru vijelii şi grindinã va fi ridicatã. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilã în timpul zilei, apoi seara şi noaptea va fi în creştere.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de grade

Vremea de mâine, 20 iulie, în Capitală

La noapte, vor fi perioade cu înnorãri accentuate, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, descãrcãri electrice şi averse, iar probabilitatea pentru vijelie şi grindinã va fi ridicatã. Temperatura minimã va fi de 20...22 de grade.

Valul de cãldurã se va menţine. Va fi caniculã şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 35...37 de grade, iar cea minimã de 20...22 de grade. Vor fi perioade cu înnorãri accentuate, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, descãrcãri electrice şi averse, iar probabilitatea pentru vijelie şi grindinã va fi ridicatã. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilã în timpul zilei, apoi seara şi noaptea va fi în creştere.

Vremea de mâine, 20 iulie, la munte

Vremea va fi caldã, cu valori termice de peste 25 de grade la altitudini de sub 1000 m. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin dezvoltãri noroase convective şi pe arii extinse averse torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Se vor înregistra şi cantitãţi de apã mai însemnate (pe alocuri de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp), iar probabilitatea pentru grindinã va fi ridicatã.

Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de grade

Vremea de mâine, 20 iulie, pe litoral

Vremea va fi cãlduroasã. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Dupã-amiaza vor fi condiţii pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare ziua. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 22 şi 25 de grade.

Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de grade

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Vremea » Vremea de mâine, 20 iulie. Sub semnul caniculei, dar și sub avertizare de ploi și vijelii. Maxime și de 37-38 de grade