Antena Meniu Search
x

Galerie foto Aproape jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă până joi dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări de vreme severă. Astfel, de la ora 18.00 până joi dimineață este valabilă o alertă cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în 5 județe. De asemenea, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, emisă pentru alte județe, intră în vigoare la ora 12.00. 

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 10:21

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în cinci județe. În intervalul 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00, în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp).

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de furtuni

meteoromania.ro

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil în intervalul 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00. Potrivit ANM, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

Codul portocaliu de caniculă în Dolj, Olt și Teleorman

Pe acelaşi subiect

Valul de căldură se va menține în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

meteoromania.ro

Însă avem şi cod portocaliu de caniculă, pentru județele Dolj, Olt și Teleorman. Aici se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20...22 de grade.

Caniculă în București, până vineri

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, miercuri, progrnoza specială pentru Capitală, iar potrivit acesteia va fi caniculă până vineri dimineața. Valul de căldură se va menține în Capitală potrivit prognozei emise până vineri la ora 10.00. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime de 20...22 de grade. În noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Aproape jumătate de țară, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii. Vreme severă până joi dimineață