Antena Meniu Search
x

Video Căldura excesivă creşte riscul de infarct, avertizează Organizaţia Meteorologică Mondială. Recomandările medicilor

Europa fierbe la propriu în cea mai fierbinte săptămână a anului. Franţa şi Italia au înregistrat noi recorduri de temperatură, cu 42.9 grade la Roma, record absolut pentru capitală. Canicula afectează însă şi alte ţări, iar în Elveţia 200 de oameni au fost evacuaţi din calea unui incendiu. Organizaţia Meteorologică Mondială avertizează că, din cauza temperaturilor extreme, există riscuri pentru sănătatea oamenilor. 

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 13:56

Vezi și

Italia continuă să se confrunte cu temperaturi de nesuportat. În sud, cel puţin, termometrele au indicat aproape 48 de grade. Organizaţia Meteorologică Mondială a avertizat asupra riscului de producere a atacurilor de cord, pe fondul căldurii excesive.

Giuseppe Napolitano, director Protecția Civilă la Roma: Dacă oamenii își fac o rutină și se obișnuiesc să aibă un comportament sănătos, atunci daunele sunt reduse. Prevenirea este o parte fundamentală a sănătății.

Alessandro Miani, președintele SIMA (Societatea Italiană a Medicilor de Mediu): 60% dintre aceste decese premature sunt atribuite grupelor de vârstă ale așa-numiților "mare vârstnic", 80 de ani și peste. Italia se remarcă în această tristă clasificare, cu peste 18.200 de decese premature în 2022 cauzate de căldură și de valurile de căldură.

Canicula îi afectează şi pe locuitorii din Tokyo

Pe acelaşi subiect

Canicula îi afectează şi pe locuitorii din Tokyo, deşi în capitala japoneză există nenumărate perdele de apă care îi ajută pe oameni în lupta cu temperaturile anormal de ridicate.

Ayaka Ueda, rezident în Tokyo: Mă asigur că beau suficientă apă. Am o sticlă de apă aici și, de asemenea, aici. Am două sticle. Beau din ele în timp ce-mi rezolv treburile. 

Inundaţii masive şi val de caniculă în Statele Unite

Statele Unite se confruntă atât cu un val de caniculă, cât şi cu inundaţii masive. Într-un timp foarte scurt, un orăşel din statul New Newhampshire a rămas fără drumul principal.

Ryan Heath, Alton Town Administrator: Cu cât venea mai multă apă din aval, cu atât plecau mai multe bucăţi. Asfaltul este deteriorat din ce în ce mai mult de-a lungul drumului. 

Şi chinezii se luptă cu fenomene meteo extreme, pentru că taifunul Talim a lovit pentru a doua oară sud-vestul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Căldura excesivă creşte riscul de infarct, avertizează Organizaţia Meteorologică Mondială. Recomandările medicilor