Antena Meniu Search
x

Accesul TIR-urilor, interzis vineri pe drumuri din 12 județe. Restricțiile de circulație sunt impuse timp de zece ore, din cauza caniculei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, vineri, vor fi impuse restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumuri din 12 județe, din cauza caniculei.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 14:56

Astfel, vineri, între orele 10.00 și 20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi de pe raza următoarelor județe: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Dolj, Olt, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Ialomița, Călărași și Bihor.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizării de caniculă emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, cod Portocaliu – caniculă și disconfort termic accentuat.

Potrivit CNAIR, măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră. 

Sunt exceptate transporturile de persoane, de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, poștale, de echipamente de prim ajutor, pentru distribuirea de carburanți, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile produselor provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exerciții multinaționale. De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Pe acelaşi subiect

Avertizări cod galben și portocaliu de caniculă în toată țara

Meteorologii au emis pentru vineri un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. 

Valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

meteoromania.ro

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi valabil vineri, în București și 11 județe din țară.

Potrivit ANM, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade Celsius, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade Celsius. Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri Auto » Accesul TIR-urilor, interzis vineri pe drumuri din 12 județe. Restricțiile de circulație sunt impuse timp de zece ore, din cauza caniculei