Antena Meniu Search
x

Întreaga țară intră de vineri sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius la umbră

Valul de căldură pune stăpânire pe întreaga țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic. În jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei, se vor înregistra temperaturi maxime de 39...41 de grade Celsius.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.08.2023, 10:13

Meteorologii au emis pentru vineri un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat. 

Valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de caniculă

meteoromania.ro

Capitala și 11 județe, sub cod portocaliu de caniculă

Pe acelaşi subiect

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi valabil vineri, în București și 11 județe din țară.

Potrivit ANM, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade Celsius, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade Celsius. Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Prognoză meteo specială în București

În București, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, joi (3 august) și în jurul valorii de 39 de grade, vineri (4 august). Temperaturile minime vor fi de 19...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Vremea » Întreaga țară intră de vineri sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius la umbră