Antena Meniu Search
x

Video Vremea la extreme în lume din cauza schimbărilor climatice. De la caniculă extremă în Europa, la inundații și calamități în Asia

În Franţa, mii de oameni sunt în pericol de a rămâne fără apă potabilă, din cauza secetei, în timp ce în Grecia, păsările cad din cer, doborâte de căldura insuportabilă. Între timp, în Asia, estul continentului este măturat de taifun după taifun. Doar în China zeci de oameni au căzut victime fenomenelor meteorologice extreme.  

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 21:04

Vezi și

În Franţa, temperaturile de foc din ultimele săptămâni au secat fântânile. Rezervoarele reginoale sunt la mai puţin de jumătate din capacitate, iar autorităţile prevăd un viitor sumbru. Fără ploaie, cel puţin 30 de mii de francezi vor rămâne fără apă în următoarele săptămâni.

Schimbările climatice dă lumea peste cap

De plouat va ploua, dar doar în nordul tării. Venit de peste Canalul Mâniecii, Ciclonul Patricia ameninţă Franţa cu ploi torenţiale şi rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră.

În Grecia, pe insula Creta, din cauza caniculei, zeci de păsări au căzut din cer. Deshidrat, un vultur s-a prăbuşit chiar în mijlocul unei şosele, alte păsări au găsite abia respirând, în curţile localnicilor. Un prim bilanţ al lunii iulie arată că peste 6,5 miliarde de oameni din întreaga lume au fost afectaţi de canicula de luna trecută. De vină, schimbările climatice.

Pe acelaşi subiect

Şi tot din cauza lor, sud estul Asiei este lovit de Khanun, al treilea taifun, în doar 3 săptămâni.În Japonia cel puţin un om a murit, iar sute de mii au rămas fără electricitate. În ciuda avertizărilor repetate ale autorităţilor, milioane de oameni se află în zone periculoase.

Taifunul ce loveşte Japonia, se va îndrepta spre China, ţară care încă se reface în urma inundaţiilor din ultimele zile. Cel puţin 20 de oameni au murit, iar alte zeci sunt daţi dispăruţi.

Bărbat: Când a început inundaţia, am văzut apa gălbuie şi plină de noroi care acoperea strada. Mi-am dat seama că este vorba despre o inundație, din prima, pentru că am văzut valurile de noroi venind repede. Am văzut-o pe soția mea intrând într-un supermarket și un minut mai târziu apa a inundat magazinul.

Autorităţile din China declară că acestea sunt cele mai puternice inundaţii din ultimii 140 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vremea la extreme în lume din cauza schimbărilor climatice. De la caniculă extremă în Europa, la inundații și calamități în Asia