Antena Meniu Search
x

Care este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti

Pentru că este perioada concediilor ştim că mulţi dintre români, în special cei din estul şi sud-estul ţării, se pregătesc să ia cu asalt litoralul românesc, iar pentru cei mai mulţi dintre ei un lucru care necesită atenţie este taxa de pod de la Feteşti.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 16:40

Care este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti
Care este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti - Twitter
  • Taxa de pod de la Feteşti este în jur de 13 lei în acest an, pentru autoturisme.

Oficial, taxa respectivă este denumită peaj, respectiv vamă la trecerea peste un pod, pe un drum de acces într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei. În acest caz este, evident, vorba despre o taxă pentru a traversa un pod peste Dunăre.

În acest an, taxa de pod de la Feteşti este de 13 lei cu TVA inclus, dacă se plăteşte la benzinărie, la casieria de la pod și la punctele de lucru ale Uniunii Nationale A Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR); 3 euro aproximativ, cu TVA inclus (tariful variază în funcție de operator – detalii mai jos), la plata prin SMS; 13 lei, cu TVA inclus, pentru plata online.

La cât se ridică amenda dacă uiţi să plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2021

În cazul în care uitaţi să achitaţi taxa de pod de la Feteşti, există pericolul să vă treziţi acasă cu o amendă. Pentru autoturisme, amenda este între 130 şi 260 de lei, însă cei care primesc o asemenea amendă pot achita doar 50% din suma minimă, respectiv 65 de lei, în cazul în care plătesc amenda în maxim 15 zile de la data comunicării. 

Pe acelaşi subiect

Amenda pentru neachitarea taxei de pod de la Feteşti creşte în funcţie de capacitatea autovehiculului. Astfel, în cazul autovehiculului care are între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei.

Unde pot plăti amenda pentru taxa de pod de la Feteşti în 2021

În cazul în care aţi uitat să achitaţi taxa de pod de la Feteşti şi trebuie să achitaţi o amendă, trebuie să ştiţi că aveţi mai multe variante pentru a scăpa de grijă. Persoanele fizice pot achita amenda la administraţiile publice locale (în conturile dedicate, la casierie, online (cu cardul pe internet); la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale; prin mijloace de plată online, administrate /autorizate /acceptate de administraţiile publice locale; ghiseul.ro – dacă instituția locală respectivă este înrolată.

Pe ghiseul.ro poți plăti în siguranță cu cardul, chiar și cu un card emis în străinătate; aici poți încărca și un document scanat (jpeg sau png); din păcate nu se poate încărca pdf ceea ce este o problemă în cazul în care se dorește trimiterea a mai multor documente; recomandăm să trimiteți plicul sau dovada datei comunicării în cazul în care plătiți amenda în primele 15 zile.

Conform taxa-pod-fetesti.com, CNADR recomandă ca plata amenzii să se facă în conturile dedicate deschise la administraţia publică locală unde își are domiciliul contravenientul persoană fizică.

Un pas important pentru mulţi dintre noi îl reprezintă posibilitatea de a contesta amenda respectivă. Sursa amintită precizează că "poți face contestație la judecătoria în a cărei circumscripție contravenientul domiciliază. În acest caz, contravenientul este persoana numită în procesul verbal, chiar dacă nu este vorba de șoferul mașinii din momentul trecerii. Poți trimite contestația și prin poștă. Asigură-te că ai trecut corect codul poștal. De asemenea, poți solicita judecarea în lipsă. Ai nevoie de: dovada plății peajului pentru podul respectiv (dacă este SMS, pe lângă screenshot al SMS-ului, adaugă și copia facturii de telefonie și dovada plății acesteia), certificatul de înmatriculare al autovehiculului respectiv actul de identitate. Formularea corectă a plângerii împotriva procesului verbal este esențială".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Care este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti