Antena Meniu Search
x

Clotilde Armand anunță că mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate. Taxa pentru recuperarea mașinilor

Clotide Armand a anunţat că Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind „ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului”, care este momentan pus în dezbatere publică.

de Redactia Observator

la 02.04.2021, 16:13

Clotilde Armand: Ridicăm maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public. Taxa pentru a recupera o maşină ridicată
- Mediafax Foto / Eduard Vinatoru /Hepta

Edilul a precizat că taxele pentru recuperarea maşinilor ridicate sunt 200 lei pentru vehiculele cu masă maxim autoritzată de până la 5 tone şi 270 lei pentur cele cu masă de peste 5 tone. Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore, adaugă Armand.

„Ridicăm maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public! Administraţia locală a Sectorului 1 intenţionează să ridice maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă). Pentru decongestionarea traficului, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului. Acest proiect este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro şi orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii... Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, republicată, până în data de 12.04.2021, se pot trimite în scris, pe adresele de e-mail [email protected] şi [email protected], propuneri, sugestii şi opinii cu valoarea de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituţiei, este disponibil şi un formular on-line pentru colectarea propunerilor, opiniilor şi recomandărilor”, a scris Clotilde Armand vineri pe Facebook. 

Ea a adăugat că regulamentul prevede că „sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării în spaţii special amenajate până la eliberarea lor de către proprietarii/deţinătorii legali vehiculele staţionate neregumentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă etc.)”.

„Aceluiaşi regulament se supun şi vehiculele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 şi vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap. Care este procedura propusă pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar? Acţiunea de ridicare va fi realizată de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deţine autovehicule şi dotarea necesară pentru practicarea activităţii de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din Regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenţi constatatori. Ridicarea vehiculului nu se dispune, sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare în cazul în care în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane. Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special amenajate în acest scop pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea acestei activităţi”, mai scrie Armand.

Pe acelaşi subiect

Care este taxa pentru a recupera o maşină ridicată

Aceasta explică şi care este taxa pentru a recupera o maşină ridicată. „Care este taxa pentru recuperarea maşinii ridicate? Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiclului/remorcii/rulotei.”

- Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

- Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

- Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Clotilde Armand anunță că mașinile parcate neregulamentar în Sectorul 1 vor fi ridicate. Taxa pentru recuperarea mașinilor