Antena Meniu Search
x

Ce trebuie să ai în maşină conform legii. Lipsa acestor obiecte se pedepseşte prin amendă

Sezonul rece începe să bată la uşă, astfel că este important ca şoferii din România să-şi echipeze din timp maşina în mod corespunzător şi să se asigure că au la îndemână toate obiectele necesare pentru a nu risca amenzi usturătoare.

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 10:07

Şoferii români riscă să încaseze amenzi pentru numeroase motive
Şoferii români riscă să încaseze amenzi pentru numeroase motive - Profimedia
  • Şoferii din România riscă să încaseze amenzi pentru numeroase motive.

Milioane de români deţin un permis de conducere, iar asta înseamnă, practic, că îşi asumă o mare responsabilitate pentru că a conduce o maşina nu se rezumă doar la acţiunea în sine. Un şofer trebuie să fie atent la foarte multe detalii.

Unul dintre cele mai importante aspecte din viaţa unui şofer este momentul în care trebuie să se asigure că deţine în maşină toate obiectele a căror lipsă s-ar putea transforma în încasarea unor amenzi usturătoare.

Ce trebuie să ai în maşină tot timpul anului 

Un şofer ar trebui să deţină în permanenţă anumite obiecte în maşină. Aici ne gândim în special la trusa medicală, extinctorul şi triunghiurile reflectorizante. Specialiştii recomandă şoferilor să aibă la îndemână şi o vestă reflectorizantă, pentru diferite situaţii care ar putea apărea.

Pe acelaşi subiect

Se poate evita, astfel, apariţia unor momente neplăcute. De asemenea, un şofer ar trebui să fie pregătit pentru orice, iar obiectele respective l-ar putea ajuta foarte mult dacă maşina dezvoltă probleme tehnice sau chiar în cazul unui accident.

Ce trebuie să ai în maşină iarna 

Nu se lasă neapărat cu amenzi dacă nu aveţi aceste lucruri în maşină iarna, dar cel mai bine ar fi să nu riscaţi aşa că dotaţi-vă maşina cu lanţuri antiderapante de zăpadă, racletă pentru curăţarea geamurilor, lopată pentru zăpadă, mănuşi de protecţie, lichid antigel, etc.

De asemenea, dacă plecaţi la drum iarna există riscul să rămâneţi înzăpeziţi aşa că ar fi bine să aveţi în maşină şi alimente, apă, o pătură, lanternă, o baterie externă pentru telefonul mobil, etc.

Ce acte trebuie să ai în maşină când pleci la drum 

În principiu, orice şofer trebuie să aibă asupra lui mai multe documente când pleacă la drum. Vorbim aici, în primul rând, despre buletin, permisul de conducere, cartea de identitate a vehiculului sau certificatul de înmatriculare a autoturismului.

În plus, un şofer trebuie să se asigure că are la îndemână documente precum asigurarea auto obligatorie, documente care să ateste inspecţia tehnică periodică, dar şi rovinieta.

Alte lucruri care nu sunt obligatorii, dar se pot dovedi utile 

Există numeroase obiecte pe care ar trebui să le ai în maşină în momentul în care pleci la drum. Ar fi vorba în primul rând despre o roată de rezervă, în cazul în care faci pană, dar şi despre ustensilele necesare pentru a schimba roata respectivă.

Conform auto-bild.ro, specialiştii mai recomandă să avem în maşină un kit de pană şi pompă de umflat roţi, un manometru compact pentru măsurarea presiunii din roţi, haine de schimb sau chiar hărţi fizice, pentru un eventual moment în care aplicaţiile de navigare dau rateuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Auto » Ce trebuie să ai în maşină conform legii. Lipsa acestor obiecte se pedepseşte prin amendă