Antena Meniu Search
x

Video Maşinile şi motocicletele de epocă au întors toate privirile la Târgu Mureş. Cum au arătat bijuteriile pe patru roți de la Campionatul Naţional pentru Vehicule Istorice

Campionatul Naţional pentru Vehicule Istorice a făcut furori în acest weekend la Târgu Mureş. Peste 60 de concurenţi şi-au demonstrat abilităţiile pe un traseu de aproape 4 kilometri. Şi vremea a ţinut cu organizatorii, iar show-ul a fost unul pe cinste.

de Redactia Observator

la 20.06.2021, 09:10

Vezi și

Probabil cea mai aşteptată etapă a Campionatul Naţional pentru Vehicule Istorice a avut loc în acest weekend, la Târgu Mureş.

Liviu Iernean, reprezentant circuit: ”Maşinile istorice înseamnă că sunt maşini peste 30 de ani. Noi le spune ”băbuţele”, dar s-au comportat foarte frumos. Au făcut şi spectacol la clasa sprint”.

Un Morgan 4x4, din 1981, vedeta circuitului

Printre maşinile vechi s-a regăsit şi un clasic Morgan 4x4, din 1981. Maşină ce se fabrică şi zilele noastre, manual, în Anglia.

Pe acelaşi subiect

Șofer: ”Se fabrică şi în prezent, numai că dacă vrei să îţi iei o maşină nouă de genul ăsta trebuie să te înscri pe o listă de aşteptare şi să aştepţi în jur de trei ani. Şi preţurile nu sunt deloc mici”.

Dintre autoturismele retro nu a putut lipsi nici bătrâna Dacie 1300, recondiţionată după o clasică maşină de curse.

Șofer: ”Este o replică a celebrei maşini de concurs din perioada comunisă. A fost un maraton de două luni în care de la o rablă am reuşit să scoatem o replică a celebrei maşini”.

Accesul publicului a fost gratuit, iar în incinta padocului a fost amenajată și o zonă unde s-a vândut mâncare de tip fast-food.

12 concurenți la start în clasa moto

Iar de la maşini retro trecem şi la motociclete. 12 concurenţi s-au aflat la start în cadrul clasei moto, clasă care creşte de la etapă la etapă.

Participant la cursă: ”Motocicletele sunt recondiţionate de noi cap coadă. Am încercat să le facem cât mai originale, adică cum au ieşit din fabrică”.

La toate cele 3 categorii, auto, moto si viteză pe circuit, lupta pentru un loc pe podium a foarte strânsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri Auto » Maşinile şi motocicletele de epocă au întors toate privirile la Târgu Mureş. Cum au arătat bijuteriile pe patru roți de la Campionatul Naţional pentru Vehicule Istorice