Antena Meniu Search
x

Poţi să păcăleşti etilotestul? Ce metode de a păcăli etilotestul ar exista

În fiecare zi nu există să nu avem şoferi găsiţi băuţi la volan, indiferent că vorbim de o acţiune amplă de control a forţelor de ordine sau de o acţiune punctuală, iar această situaţie confirmă faptul că etilotestul este coşmarul oricărui şofer care s-a bucurat de cel puţin un pahar de alcool înainte de a pleca la drum.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 08:29

Mii de şoferi sunt prinşi băuţi pe şoselele din România
Mii de şoferi sunt prinşi băuţi pe şoselele din România - Profimedia
  • Mii de şoferi sunt prinşi băuţi pe şoselele din România.

În fiecare lună, mii de şoferi sunt prinşi băuţi la volan pe şoselele din România. Deja toată lumea s-a obişnuit cu ştirile de weekend în care poliţiştii formează razii şi îi prind în offside pe şoferii care au decis să petreacă în diferite localuri, iar apoi s-au urcat băuţi la volan.

Acţiunile au un caracter preventiv, însă nu reuşesc să stăvilească pasiunea unora care se urcă băuţi la volan, considerând că lor nu li se poate întâmpla nimic. Şi asta în ciuda faptului că în fiecare lună avem oameni care mor pe şosele din România în accidente produse de şoferi băuţi.

Mai mult, există mulţi şoferi care se bazează pe anumite trucuri pentru a păcăli etilotestul, dar să vedem ce părere au şi autorităţile despre asemenea situaţii.

De ce nu poţi să păcăleşti etilotestul

Pe acelaşi subiect

De cele mai multe ori, autorităţile se amuză când vine vorba de păcălit etilotestul, fiind convinse că acest lucru este aproape imposibil. În special pentru că etilotestul transformă, practic, etanolul din respiraţia unei persoane în acid acetic şi apă, iar în urma acestei reacţii chimice primim informaţii relevante despre gradul de alcoolemie din sânge.

Totuşi, originali din fire, românii au promovate numeroase legende despre cum ar putea fi păcălit etilotestul, iar noi vedem mai jos câteva dintre ele.

Ce metode de a păcăli etilotestul ar exista

Câteva dintre cele mai uzuale legende vizavi de păcălirea etilotestului sunt cele care prevăd utilizarea, în prealabil, de produse precum gumă de mestecat, usturoi, apă de gura sau oţet. Autorităţile dau asigurări că aceste produse nu fac diferenţa, pentru că nu au cum să scadă, efectiv, nivelul de alcool din sânge.

Două legende parţial adevărate despre păcălirea etilotestului sunt cele care presupun că aparatul poate fi păcălit dacă expirăm sau inspirăm puternic înainte de a sufla în etilotest ori că persoanele masive au capacitatea de a rezista mai bine la alcool. În legătură cu prima variantă trebuie luat în seamă faptul că suflarea în etilotest se face de faţă cu echipajul de Poliţie, care se asigură că şoferul suflă corespunzător în etilotest, în timp ce persoanelor masive li se recomandă să nu se bazeze pe ideea că dacă sunt masive rezistă mai bine la alcool, pentru că etilotestele moderne sunt din ce în ce mai eficiente.

De asemenea, autorităţile dau asigurări că nici consumul excesiv de apă şi nici regurgitarea mâncărurilor nu oferă posibilitatea de a păcăli etilotestul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri Auto » Poţi să păcăleşti etilotestul? Ce metode de a păcăli etilotestul ar exista