Antena Meniu Search
x

Schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga - cât costă şi cine poate face conversia

Tot mai mulţi români apelează la achiziţionarea de maşini second-hand din Marea Britanie, cu volanul pe dreapta, şi apoi fac conversia în România, mutând volanul pe stânga, pentru a adapta maşina la traficul din ţara noastră.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 10:55

Schimbarea volanului, de pe dreapta pe stânga, poate să coste chiar şi câteva mii de euro
Schimbarea volanului, de pe dreapta pe stânga, poate să coste chiar şi câteva mii de euro - Profimedia
  • Schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga poate costa chiar şi câteva mii de euro.

Românii s-au obişnuit, în ultimii ani, să cumpere maşini second-hand din Marea Britanie şi să circule cu ele pe şoselele din ţara noastră. Asta în special din cauza faptului că britanicii vând ieftin maşinile mai vechi, pentru a evita plata unei asigurări mai mari.

Chiar dacă a devenit un "must" schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga la maşinile provenite din Marea Britanie, românii continuă să apeleze la ele, fiind în continuare mulţumiţi de investiţiile făcute. 

Cât costă schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga

În principiu, când vorbim despre o maşină la care să schimbăm volanul de pe dreapta pe stânga, vorbim despre o operaţiune care să coste cel puţin 2.000 de euro, deşi un preţ mai apropiat de adevăr poate fi 2.500 sau chiar 3.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Asta pentru că vorbim despre manoperă, care, în general, variază între 500 şi 1.000 de euro, preţ la care se adaugă cel al pieselor necesare. Iar când vorbim de piesele necesare, preţul poate să varieze foarte mult, în funcţie de marca maşinii şi de vechimea acesteia.

Conform wall-street.ro, se recomandă ca, în cazul maşinilor mai vechi de 10 ani, piesele de care avem nevoie să le obţinem de la dezmembrări auto şi nu neapărat să investim în piese noi, cumpărate de la magazin.

Sursa amintită precizează şi că, în cazul în care avem nevoie de o schimbare de volan la o maşină, am avea nevoie de înlocuirea următoarelor piese: planşă de bord, pedale, oglinzi laterale, feţele de uşă cu comenzile pentru geamuri şi oglinzi, instalaţia electrică, faruri, ştergătoare, casetă de direcţie, conducte de frână, blocul de lumini, stopul de ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga - cât costă şi cine poate face conversia