Antena Meniu Search
x

Toyota recheamă în service zeci de mii de maşini. Prius și Auris, printre modelele afectate

Toyota recheamă în service 290.000 de mașini hibride vândute în Europa între 2008 - 2014, ca urmare a unui risc de oprire a motorului în cazul unei defecțiuni la sistemul hibrid. 

Toyota recheamă în service 290.000 de mașini hibride vândute în Europa între 2008 - 2014, ca urmare a unui risc de oprire a motorului.

Toyota a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni un recall la nivel global pentru 2.43 milioane de unități hibride care au fost comercializate în Europa, Japonia, America de Nord, China și alte regiuni. Sunt afectate aproximativ 290.000 de unități comercializate în Europa între octombrie 2008 și noiembrie 2014.

Printre modelele care vor fi rechemate în service se numără Prius și Auris.

Constructorul japonez afirmă că, în cazul apariției unei defecțiuni la sistemul hibrid, există riscul ca mașina să nu intre într-un mod de condus de siguranță, ceea ce poate conduce la o pierdere de putere și, în cele din urmă, la oprirea motorului în mers, relatează Automarket.

Toyota susține însă că acest lucru se poate întâmpla doar "în situații rare" și că până în prezent nu cunoaște cazuri în care au avut loc accidente din cauza acestei potențiale probleme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Toyota recheamă în service zeci de mii de maşini. Prius și Auris, printre modelele afectate