Antena Meniu Search
x

Se prelungeşte valabilitatea cursurilor pentru obținerea permisului auto

Mii de cursanți ai școlillor auto nu au putut obține permisul auto, după ce examinările au fost suspendate în aceste două luni de stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.05.2020, 09:04

Se prelungeşte valabilitatea cursurilor pentru obținerea permisului auto - Observator
  • Valabilitatea cursurilor pentru șoferi se va prelungi cu cel puțin două luni.
  • Examenele pentru permisul auto se reiau din iunie.

Multora le-a expirat deja dosarul, astfel că ministerul Afacerilor Interne vrea să prelungească valabilitatea cursurilor de pregătire teoretică şi practică.

"Valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică (…) se prelungeşte cu echivalentul perioadei în care a acţionat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activităţii de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere", se arată în proiectul de HG pus în dezbatere publică pe site-ul MAI.  

Examenele pentru permisul auto se reiau din iunie

Instituţia precizează în document că, de la începutul stării de urgenţă, zeci de mii de elevi care au terminat şcolile de şoferi nu au putut da examenele de conducere. 

"În această perioadă, la nivel național erau programați pentru susținerea probei practice 72.456 de candidați, iar în perioada imediat următoare, respectiv 18.05 - 15.06.2020, sunt programați 10.248 de candidați", se arată în expunerea de motive.

Potrivit avocatnet.ro, dacă valabilitatea de un an de zile a cursurilor expiră, cel care dorește să susțină examenul auto trebuie să parcurgă din nou cursurile de pregătire teoretică și practică.

Ieri, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a informat că examenele pentru obținerea permisului auto vor fi reluate la începutul lunii iunie, în două etape.

Reamintim că starea de urgență a început la data de 16 martie 2020 și se va încheia la finele zilei de 14 mai 2020, urmând ca din 15 mai să intrăm în stare de alertă, moment în care se vor ridica unele restricții. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri Auto » Se prelungeşte valabilitatea cursurilor pentru obținerea permisului auto