Meniu
Search
x

Raed Arafat a explicat în ce condiții poți să ieși din localitate după 15 mai (Video)

Raed Arafat a explicat în ce condiții poți să ieși din localitate după 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență. 

De Veronica Micu la 14.05.2020, 07:19
  • Raed Arafat spune că alte măsuri de restricție se vor relaxa în mod gradual.
  • Șeful DSU a avertizat că lupta cu un al doilea val al pandemiei ar putea deveni de zece ori mai dificilă.

Potrivit șefului DSU, este permisă deplasarea în afara localității de domiciliu pentru desfășurarea unei activități în interes de serviciu, activități medicale sau pentru vizitarea bătrânilor de care aveți grijă.

"În mod normal, ieșirea e în mod deosebit pentru activități profesionale, pentru aspectele medicale. Dacă ieși din oraș ca să pleci din țară, asta se poate. Dacă vrei să ajungi la bătrâni de care trebuie să ai grijă, normal că poți să te duci. Treaba cu muntele nu știu exact cum va fi menționată, o să vedem, se lucrează pe document. 

Dar, de regulă, ieșirea din oraș e echivalentă cu ieșirea din casă, care a fost până acum. O să fie o libertate de ieșire. Propunem oamenilor să aibă grijă până la ce nivel vor ajunge cu socializarea, cu călătoria, cu vizitarea bătrânilor pentru că persoanele vulnerabile rămân vulnerabile", a spus Arafat la Antena3.

Lupta cu un al doilea val al pandemiei ar putea deveni de zece ori mai dificilă

Secretarul de stat în MAI spune că românii trebuie să fie conștienți că numărul de îmbolnăviri și decese din România este mai mic pentru că măsurile luate de autorități au fost ferme. În plus, spune Arafat, este greșit să intervină o relaxare prea mare în rândul populației.

"De ce vrem să riscăm? Asta este întrebarea mea - dacă totuși am trecut prin aceasta situație și am văzut ce se întămplă în alte țări și am luat măsurile devreme, fără să criticăm nicio țară. Și nu am luat măsurile cele mai drastice.

Vrem să ne înecăm la mal, cum se spune, nu ma respectăm nimic, poate ne întoarcem la mijlocul 'lacului' sau spunem că dacă nu s-a întâmplat nimic am fost proști pentru că am respectat regulile. Nu, faptul că am respectat regulile, cel mai probabil, ne-a dus la rezultatul de acum. În loc să fim mulțumiți, bucuroși, să ne felicităm și să felicităm pe toată lumea care a făcut acest lucru, mai ales populația, începem să punem semnele de întrebare care vor face lupta cu un alt val de zece ori mai grea. Pentru că dacă la primul val lumea s-a speriat, la al doilea val în memoria lor va fi că nu s-a întâmplat mare lucru", a mai spus Raed Arafat.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Raed Arafat a explicat în ce condiții poți să ieși din localitate după 15 mai (Video)