Antena Meniu Search
x

Video 1.000 de joburi disponibile şi doar 450 de absolvenţi. Domeniul în care salariile ajung la peste 5.000 de euro

Arhitect de maşini zburătoare, ofiţer de risc pentru maşini inteligente sau inginer pentru maşinile autonome. Astfel sună câteva dintre meseriile viitorului. Componenta IT s-a dezvoltat masiv în domeniul auto, spun specialiştii, aşa că cererea de pe piaţa muncii e de două ori mai mare decât numărul absolvenţilor în domeniu. Salariile pentru noile joburi pe măsură.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.05.2024 , 19:53

Alex Şeremet, reprezentant companie auto: Avem ecrane ultrasofisticate, sistem de sunet puternic. Componenta de IT în industria auto se dezvoltă enorm, poate că era de neconceput acum 10 ani să existe expert care să se ocupe de software de jocuri pentru mașini.

Acum există. Şi nu doar atât. Sistemele maşinilor de ultima generaţie funcţionează pe baza realităţii augmentate.

Alex Şeremet, reprezentant companie auto: Cu un simplu gest putem observa ce se întamplă în jurul mașinii. Pentru a înțelege intențiile mașinii, imediat displayul central pe ce filmează camera din spate, îmi afișează și îmi suprapune informația cu traiectoria mașinii, asta e realitatea augmentată.

Vezi și

Joburile viitorului sună şi mai bine:

Pe acelaşi subiect

Salariul e pe măsură

Gabriel Petrea, director adjunct Politehnica: Ofiţeri pentru etica pilotului automat sau arhitectul pentru vehiculele hibride, ambfibii sau zburatoare sau inginerul pentru vehiculele autonome. În viitor va fi o maşina autonomă care va putea și zbura sau merge pe apa și dacă va merge singură, va trebui cineva să vadă dacă ia cele mai bune decizii.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Cererea de pe piața muncii este de doua ori ma mare în domeniul transporturilor față de numarul absolventilor de aici, la Politehnica, de exemplu. Din totalul de 4500 de ingineri absolvenți, la finalul acestui an, vor termina cursurile facultății de transporturi doar 450 de tineri. Iar numărul joburilor a depășit deja o mie.

Ionuţ Anghel, reprezentant companie auto: Au apărut joburi noi în zona de service, cu competențe în zona de electrică, în zona de electromecanică.

Pentru un loc de muncă demn de filmele SF, salariul e pe măsură.

Gabriel Petrea, director adjunct Politehnica: Salariile din domeniul auto sunt foarte mari, unele dintre ele chiar depăşind domeniul IT. La cei cu ceva experiență la peste 5.000 de euro.

Student: Nici nu pot să îmi imaginez, sigur o să se creeze alte joburi și o să devină din ce în ce mai interesant. Și 10 mii de lei pe luna, cred ca e o suma foarte ok.

Pe lângă salariul propriu-zis, tinerii cer obligatoriu un program flexibil, dar şi abonamente la spa şi asigurări medicale private.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri economice » 1.000 de joburi disponibile şi doar 450 de absolvenţi. Domeniul în care salariile ajung la peste 5.000 de euro