Antena Meniu Search
x

Sifonul revine pe mesele românilor. Poate fi preparat și acasă

Sifonul este, din nou, la modă. La parterul blocurilor au apărut iarăşi sifonării, iar cozile sunt, şi ele, ca pe vremuri. Maşinăriile ţin pasul cu tehnologia. Apa este purificată cu raze ultraviolete. De altfel, au apărut chiar şi aparatele de făcut sifon acasă.

Vezi și

Sifonul este, din nou, la modă. La parterul blocurilor au apărut iarăşi sifonării, iar cozile sunt, şi ele, ca pe vremuri. Maşinăriile ţin pasul cu tehnologia. Apa este purificată cu raze ultraviolete. De altfel, au apărut chiar şi aparatele de făcut sifon acasă. Costă aproape 500 de lei, cât 600 de sticle de sifon încărcate la magazin.

Domnul Florin a investit 4.000 de lei într-o maşinărie de făcut sifon. Şi-a deschis afacerea la parterul unui bloc din Bucureşti, în cartierul Militari. Asta, spre bucuria vecinilor, nostalgici după sifonăriile de altădată.

FLORIN GRIGORE, proprietar sifonărie:

Cine vine cu sticla lor, le încarc sifonul lor, la 90 de bani. Sticla de la mine este 9 lei recipientul plus capătul sifonului, plus 90 de bani încărcatul.

Câteva străzi mai încolo, găsim sifonăria domnului Stănel. Este bine semnalizată, astfel încât clienţii să o poată zări de la distanţă. 

Aparatul lui ţine pasul cu tehnologia. Lucrează la o presiune mai mare decât cele de pe vremuri, iar apa este purificată cu raze ultraviolete. Lunar, maşinăria aduce în jur de 2.000 de lei profit. 

În baruri, barmanii au altă părere. 

CRISTIAN ANGHELUŢĂ, barman:

Opinia mea e că nu are ce căuta în vin pentru că îl diluează, îi schimbă gustul şi îi schimbă şi proprietăţile.

În magazine au apărut deja şi aparate pentru a face sifonul acasă. 

CRISTIAN ALEXANDRU, reprezentant magazin:

Un model mai nou, care nu necesită înfiletare, îl puneţi, apăsaţi şi gata. Îl ridicaţi, se eliberează presiunea şi e gata sifonul.

Un astfel de aparat costă 480 de lei. Cât 600 de sticle încărcate la sifonărie. Adică 1.200 de litri de sifon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Sifonul revine pe mesele românilor. Poate fi preparat și acasă