Antena Meniu Search
x

Video Baruri şi restaurante, deschise fără acordul vecinilor în Constanţa. Decizia autorităţilor îi exasperează pe localnici: "Liniştea publică nu mai există"

Consilierii din Constanţa au dat liber la distracţie... pe socoteala vecinilor. O hotărâre a Consiliului Local permite deschiderea de restaurante şi baruri la parterul clădirilor de locuinţe fără acordul celor care trăiesc acolo. Viitorii vecini ai localurilor sunt disperaţi şi spun că vor face tot posibilul pentru ca hotărârea să fie anulată. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.11.2023, 18:11

Vezi și

Constanţa dă liber la restaurante şi baruri. Conform noii hotărâri a Consiliului Local, parterul oricărei clădiri de locuinţe se poate transforma în local că vecinii vor, că nu prea.... Singura regulă: trebuie să funcţioneze în intervalul orar 8-22. 

Locatar: "Noi ne-am mutat aici în urmă cu vreo 8 ani, sperând că vom avea o locuinţă, nu un restaurant. Principala problemă este totusi cea a rozătoarelor. Rozătoare care au tendinta de a nu sta la locul lor şi de a se plimba. Se duc la 1, se duc la 2, se duc la 3." 

Vecinii viitoarelor localuri spun că frica de şoareci şi şobolani este doar o parte a problemei. Şi de calitatea aerului se tem, iar deşeurile sunt şi ele o problemă. 

Localnic: "Sunt bucătării, sunt geamuri de la bucătării pe o parte şi pe alta, geamuri de la baie, vecinul cred că are şi livingul aici. Vă daţi seama cum va mirosi."

Pe acelaşi subiect

Localnică: "Deranjează cumplit. Miros, zgomot, ceartă, scandal. Liniştea publică nu mai există."

Localnică: "Chiar discutam cu vecinii din scară pe grupul de wapp şi ne gândeam ce vom face în momentul în care se va deschide efectiv pentru că este foarte greu să ieşim din parcare dimineaţa. Se formează blocaje."

Decizia primăriei, contestată de avocaţi

Oamenii mai au însă o speranţă.... 

Felicia Ovanesian, avocat: "Există legi adoptate de Parlament, care spun că un asemenea acord al vecinilor este necesar, evident că nu poţi deroga printr-o lege de nivel inferior, adică hotărăre de consiliu local de la o lege adoptată de Parlament."

Legea anterioară cerea acordul tuturor locatarilor pentru deschiderea unei afaceri la parterul blocului. Deşi sunt mulţi nemulţumiţi, reprezentanții Primăriei spun că modificarea legislativă a fost una la vedere.  

Ionuţ Rusu, viceprimar: "Acest proiect a rezultat în urma tuturor dezbaterilor, tuturor ideilor venite şi de la consilieri, venite şi de la cetăţeni şi de la ONG-uri."

Actul normativ a fost contestat și la instituția prefectului. Dacă instanţa va anula noua hotărâre, locatarii se pot adresa justiției pentru a închide localurile care au primit autorizație în această perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Baruri şi restaurante, deschise fără acordul vecinilor în Constanţa. Decizia autorităţilor îi exasperează pe localnici: "Liniştea publică nu mai există"